Myytävänä on maatila (määräala) hyvällä sijainnilla, vain n. 70 km Helsinkiin, Saukkolan taajamaan alle 6 km.

Maatilakokonaisuus, johon kuuluvat talouskeskus, peltoa noin 23,4 ha ja metsää noin 26,9 ha. Myytävän tilan metsät ovat hoidettuja talousmetsiä. Metsät ovat pääasiassa kasvatusmetsää ja eri-ikäisiä taimikoita. Metsät ovat pääosin kangasmaata. Myytävällä määräalalla on harvennushakkuutarvetta n. 4,9 ha alalla. Määräalalla ei ole kiireellisiä taimikonhoitotarpeita. Talouskeskus rakennuksineen n. 2,7 ha. Lisäksi tietä ja muuta alaa, pellonreunoja, ym.

Rakennuksia on asuinrakennuksen lisäksi navetta, kuivuri, konehalli, hakeliiteri/pannuhuone, saha, aitta ja laakasiilo. Asuinrakennuksen rv on 1926, peruskorjaus/laajennus on tehty 80-luvun alussa. Päärakennus vaatii remonttia.

Myytävä määräala on Lohjan kaupungin, Raatin kylässä sijaitsevasta Katula nimisestä tilasta Rn:o 5:14 (kiinteistötunnus 444-544-5-14). Koko kiinteistön pinta-ala on kiinteistörekisterin mukaan 72,31 ha ja nyt myytävän määräala on noin 56,1 ha.

Metsiin ja peltoihin voi tutustua omaehtoisesti. Rakennusten esittely sopimuksen mukaan. Osoite: Raatintie 202.

Esa Holappa
Tätä kohdetta välittää Esa Holappa 0440 464 480 Lähetä viesti välittäjälle
Kaava Yleiskaava » Lisätietoja

Katso tarkemmin kaavaliite. Määräalan alueella kaavamerkinnät M, MA, AM/s, AP sekä luo ja sm.

Rantarakentamisoikeus Ei ole
Rasitteet ja rajoitukset On » Lisätietoja

Tieoikeudet, katso kiinteistörekisteriote.

Kiinnitykset ja rasitukset Ei ole » Lisätietoja

Myydään kiinnityksistä ja rasituksista vapaana.

Tieoikeudet On » Lisätietoja

Tieoikeus Raatintien yksityistiehen. Tiemaksu ollut viimeksi noin 350 €/v.

Osuus yhteisiin Ei ole » Lisätietoja

Määräala ei saa osuuksia yhteisiin.

Ajo-ohjeetSaukkolan kylältä Tavolantietä (tie numero 1072) etelän suuntaan n. 2,8 km, josta vasemmalle Oittilantielle. Oittilantietä ajetaan suoraan n. 1,0 km, josta käännytään oikealle Raatintielle. Raatintietä ajetaan suoraan n. 2,0 km, josta pihaan vasemmalle tienviitan Katula kohdalta. Paikoitustilaa pihassa. Myytävän alueen rajat on nauhoitettu suuntaa antavasti oranssilla Metsätilat-nauhalla. Uuden omistajan tulee aina tarkastaa rajat rajapyykeistä ja viisarikivistä. Nauhoituksen perusteella ei voida suorittaa metsätalouden toimenpiteitä.
Puustotiedot

Metsäarvion mukaan metsäpinta-ala on 26,9 ha. Metsäarvion mukaan ainespuumäärä on yhteensä 2706 m3, josta tukkipuuta on 1078 m3 ja kuitupuuta on 1628 m3. Metsän pinta-alasta on taimikkoa (alle 1,3 m) 6,4 ha, taimikkoa (yli 1,3 m) 4,3 ha, nuorta kasvatusmetsää 1,5 ha, varttunutta kasvatusmetsää 5,6 ha, uudistuskypsää metsää 3,7 ha, kitu- ja joutomaata 5,4 ha. Määräalalla on liito-orava havaintoja useammalla kuviolla. Kukkusmäen länsi-/lounaisreunalla oleva kalliojyrkänne on metsälakikohde. Kuviotiedoissa on maininta ympäristötukialueesta. Tukiaika on kuitenkin päättynyt jo elokussa 2016.

Metsäarvio  on laadittu elokuussa 2016.

Arvion tekijä

Kaija Lestelin/Mhy Länsi-Uusimaa, puh: 0500 472 199

Ostajalle tulevat maksut

Ostaja maksaa kaupanvahvistajan palkkion (120 e + mahdolliset matkakulut), varainsiirtoveron (4 % kauppasummasta) ja lainhuudatusmaksun (119 e) sekä määräalan lohkomiskustannukset.

Lisätietoja

Tilat alakerrassa 4 h, tupakeittiö, s, pesuh, pukuh, eteinen, kuisti, wc ja huolto/komerotiloja. Yläkerrassa 2 mh, tv-aulatila, lämmintä ja kylmää varastotilaa, wc. Asuinrakennuksen kokonaisala 350 m2. Pinta-alaa ei ole tarkistusmitattu. Kellarikerroksessa varasto/säilytystilaa. Päärakennus vaatii remonttia. Muut maatilan rakennukset ovat välttävässä kunnossa. Korjaus 18.1.2017: Öljypannu kuivurissa ja hakepannu päärakennuksen lämmitykseen liittyen pitää uusia. Päärakennus lämpiää tällä hetkellä sähköllä. Ollut tyhjillään lokakuusta -15 alkaen.

Asuinrakennuksen rakennusmateriaali hirsi/puu, peltikatto.

Pellot ovat viljelyksessä ja salaojitettuja.  EU-tukioikeudet siirtyvät ostajalle. Pellot vuokrattu ja vuokrasopimus päättyy keväällä 2017.

Sähkö/hakelämmitys. Vesi tulee omasta porakaivosta. Likavesille omat kaivot.

Yleisakaavan mukaisilla AP alueilla on laskennallisen rakennusoikeuden mukaan 5 uutta asuinrakennuksen rakennuspaikkaa. Lisätietoja Lohjan kaupunki.

Kiinteistövero n. 170 €/vuosi.

Maanmittauslaitoksen lupa nro 525/MML/16 kiinteistönrajat ja kartat ja © Karttakeskus Oy, L11003/16