Upea historiallinen kokonaisuus luonnon helmassa

Miilusaari on keskellä kaunista jokiluontoa oleva saari. Miilusaaressa ja sen ympäristössä on toiminut 1900-luvun alkupuolella vireä tehdaskylä, jonka perintöä nykyinen rakennuskanta pääsääntöisesti on. Miilusaaressa ja sen lähiympäristössä on edelleen aistittavissa tuon aikakauden viehätys. Rakennukset ovat palvelleet matkailu- ja virkistystarkoituksissa ja aluetta on kehitetty näistä lähtökohdista. Kiinteistön alueella on kaavassa 6 matkailua palvelevien rakennusten korttelialuetta. Kaava antaa mahdollisuuden runsaaseen lisärakentamiseen matkailutarkoituksessa.

Mahdollisuus tarjota myös osakohteista. Osakohteet löytyvät itsenäisinä kohteina metsatilat.fi sivuilta.

Rakennukset

Päätalo on toiminut aikanaan tehtaanisännöitsijän asuntona. Päätalon sisätilat on remontoitu upeasti kunnioittaen vanhaa henkeä, unohtamatta kuitenkaan nykypäivän vaatimuksia. Päätalo soveltuu erinomaisesti erilaisiin tilaisuuksiin ja juhliin. Upea ruokailuhuone jokimaisemilla kruunaa arvokkaan kokonaisuuden. Päätalon lisäksi saarella sijaitsee neljä erillistä majoitusrakennusta. Näistä Kulmatalo sijaitsee päätalon vältittömässä läheisyydessä ja toimii hyvin päätalon lisämajoitustilana. Punaisessa talossa ja Tehtaassa on kummassakin kaksi erillistä huoneistoa. Metsämökissä on yksi majoittumishuoneisto. Tehdas on majoitusrakennuksista erikoisin, sen tiilipiippu seisoo kertomassa saaren teollisesta historiasta. Rantasaunoja saarella on kaksi, joista toinen on Päätalon välittömässä läheisyydessä ja toinen palvelee majoitusrakennuksia saaren toisella rannalla.

Saaren ulkopuolella sijaitsee Yläpytinki, jossa on kolme majoitushuoneistoa. Yläpytingin vieressä on Tallimökki, jossa on kahden makuuhuoneen huoneisto. Yläpytinkiä ja tallimökkiä palvelee erillinen saunarakennus, jossa on edustavat tilat rentoihin saunahetkiin.

Kaikki rakennukset on saneerattu 1987. Tehtaaseen on rakennettu kaksi huoneistoa vuonna 2000. Lisäksi korjauksia ja perusparannuksia on tehty tasaiseti. Rakennukset ovat täysin kalustettuja ja kalusteet sisältyvät kauppaan. Rakennusten pohjapiirrustukset löytyvät ladattavista aineistoista.

Rakennusten Pinta-alat (toimeksiantajan ilmoittama, ei tarkastusmitattu) ja rakennusvuodet (kaikista rakennusvuosista ei ole täyttä varmuutta):

Rakennus Pinta-ala m2 Rakennusvuosi
Päätalo 356 1905
Kulmatalo 96,5 1906
Päätalon sauna 55 1989
Metsämökki 41 1906
Punainen talo 116 1906
Tehdas 211 1912
Miilusauna 47,5 -
Yläpytinki 180 1900
Tallimökki 58,5 1885
Yläpytingin sauna 95 1990
Taukotupa/huoltorakennus 90 2007

 

Miilusaaren maisemat ja luonto

Miilusaari on n. 25 hehtaarin saari Immasenjärven ja Tirvanjärven välisellä jokiosuudella. Saarta ympäröi kaunis jokiluonto, jossa puustoa on käsitelty maltillisesti virkistysarvot huomioiden. Joessa on useita viehättäviä koskia, joita pääsee ihailemaan kahdelta puiselta kävelysillalta. Saaren rakentamattomassa osassa on oma luontopolku. Kiinteistön alaan kuuluu saaren lisäksi myös vastarannat, joten maisema on täysin omassa hallinnassa.

Miilusaaressa on oma tenniskenttä, jonka pinnoite on uusittu lähivuosina.

Teknisiä tietoja kohteesta

Miilusaaren rakennusten vesihuolto ja viemäröinti on järjestetty kuudella liittymällä paikalliseen Väliväylän vesiosuukuntaan. Kaikissa rakennuksissa on sähköt ja lisäksi päätaloon on valokuituliittymä. Rakennukset lämpiävät sähköllä. Saaren tv-antenni sijaitsee tehtaan piipussa, josta on vedetty kaapelit eri rakennuksiin. Majoitushuoneistoissa on telelock-järjestelmä, jonka avulla majoittuja saa ulko-oven auki soittamalla sovittuun numeroon (ei tarvitse avainta). 

Tarkempia tietoja välittäjältä.

Kohteeseen tutustuminen

Kohteeseen tutustuminen tulee aina sopia välittäjän kanssa.

Etäisyyksiä:

Kouvola 27 km (30 min)

Kotka 77 km (1 h 5 min)

Helsinki 165 km (2 h 10 min)

Lappeenranta 70 km (1 h)

Lahti 89 km (1 h 20 min)

Ilmoitusta on päivitetty 14.12.2016 klo 7:45. Lisätty tietoja rakennuksista.

Kaava Ranta-asemakaava » Lisätietoja

Yleiskaava ja Tirvan rantakaava: Kiinteistön alueella on 6 matkailua palvelevien rakennusten korttelialuetta. Rakennusoikeus on määritelty korttelialueittain. Yhteenlaskettu rakennusoikeuden määrä on 9 750 kerrosala m2. Miilusaaressa sijaitsevat maa-alueet ovat matkailukortteleiden ulkopuolella merkitty kaavassa retkeily- ja ulkoilualueiksi tai lähivirkistysalueiksi. "Mantereella" sijaitevat alueet ovat valtaosin määritelty maa- ja metsätalousalueeksi. Rakennuksista yläpytinki, tallimökki ja sähkösauna sijaitsevat kaava-alueen ulkopuolella. Kaava ja kaavaselosteet löytyvät ladattavista-aineistoista. Kaavakartta selosteineen ladattavissa-aineistoissaa.

Rantarakentamisoikeus Ei ole » Lisätietoja

Rakennuspaikkoja ei ole määritelty kaavassa.

Rasitteet ja rajoitukset On » Lisätietoja

Tirvan Voima Oy:n kanssa 18.12.1997 tehty maanvaihto on edelleen lohkomatta. Vaihdon karttaliite löytyy ladattavista aineistoista.

Kiinnitykset ja rasitukset Ei ole
Tieoikeudet Ei ole » Lisätietoja

Kiinteistö rajoittuu yleiseen tiehen.

Osuus yhteisiin On » Lisätietoja

Yhteiset vesialueet. Tarkemmin kiinteistörekisteriotteessa ladattavissa aineistoissa.