Ainutlaatuinen kohde kauniin luonnon ympäröimänä

 

Osakohde 1:  Päätalon ympäristö

 

Miilusaari on keskellä kaunista jokiluontoa oleva saari. Miilusaaressa ja sen ympäristössä on toiminut 1900-luvun alkupuolella vireä tehdaskylä, jonka perintöä nykyinen rakennuskanta pääsääntöisesti on. Miilusaaressa ja sen lähiympäristössä on edelleen aistittavissa tuon aikakauden viehätys. Rakennukset ovat palvelleet matkailu- ja virkistystarkoituksissa ja aluetta on kehitetty näistä lähtökohdista.

Miilusaari kiinteistö on jaettu kolmeen osakohteeseen. Tarjouksen voi tehdä yhdestä tai useammasta osakohteesta. ”Päätalon ympäristö”-osakohteeseen kuuluu päätalon lisäksi, kulmatalo, rantasauna, varastorakennus ja paviljonki.  Rakennukset muodostavat yhtenäisen toimivan kokonaisuuden. Kaikki rakennukset ovat kalustettuja ja kalusteet kuuluvat kauppaan.

Tirvan rantakaavassa tähän osakohteeseen on merkitty 4 matkailua palvelevien rakennusten korttelialuetta. Rakennusoikeus on määritelty korttelialueittain (RM1 1000m2, RM2 2000 m2, RM5 1000 m2 ja RM6 250 m2). Yhteenlaskettu rakennusoikeuden määrä on 4250 kerrosala m2. Nykyiset rakennukset sijaitsevat korttelissa RM1. Käytetty rakennusoikeus on n. 500 m2.

 

Päätalo

Päätalo on toiminut aikanaan tehtaanisännöitsijän asuntona. Päätalo sijaitsee mäellä siten, että joenpuoleisista ikkunoista avautuu upeat jokinäkymät. Päätalolta pääsee portaita pitkin patosillalle. Patosillalta pääsee joen keskellä olevalle saarelle, jossa on pieni idyllinen paviljonki.

Päätalon sisätilat on remontoitu upeasti kunnioittaen vanhaa henkeä, unohtamatta kuitenkaan nykypäivän vaatimuksia. Päätalo soveltuu erinomaisesti erilaisiin tilaisuuksiin ja juhliin. Upea ruokailuhuone jokimaisemilla kruunaa arvokkaan kokonaisuuden. Edustustilojen lisäksi päätalossa on 5 makuuhuonetta, joista neljässä on oma WC.  

 

Kulmatalo

Kulmatalo sijaitsee päätalon välittömässä läheisyydessä. Kulmatalo toimii päätalon lisämajoitustilana. Kulmatalossa on viisi makuuhuonetta.

 

Päätalon rantasauna

Päätalon rantasauna sijaitsee päätalon välittömässä läheisyydessä joen rannassa. Rantasaunassa on pukuhuone, pesuhuone, saunahuone ja takkatupa. Terassilta on hienot näkymät joelle ja vastarannalla oleville kallioille.

 

Rakennus

Pinta-ala m2

Rakennusvuosi

Päätalo

356

1905

Kulmatalo

96,5

1906

Päätalon sauna

55

1989

 

Teknisiä tietoja kohteesta

Miilusaaren rakennusten vesihuolto ja viemäröinti on järjestetty liittymällä paikalliseen Väliväylän vesiosuukuntaan. Kaikissa rakennuksissa on sähköt ja lisäksi päätaloon on valokuituliittymä. Rakennukset lämpiävät sähköllä.

Osa tekniikasta on rakennettu palvelemaan koko Miilusaari kiinteistöä . esim. TV-antenni sijaitsee tehtaanpiipussa ja sieltä on vedetty kaapelit muihin rakennuksiin. Kiinteistöä jaettaessa osiin, voi teknisten ratkaisujen muuttamisesta koitua kustannuksia ostajalle.

Tarkempia tietoja välittäjältä.

Kohteeseen tutustuminen

Kohteeseen tutustuminen tulee aina sopia välittäjän kanssa.

Etäisyyksiä:

Kouvola 27 km (30 min)

Kotka 77 km (1 h 5 min)

Helsinki 165 km (2 h 10 min)

Lappeenranta 70 km (1 h)

Lahti 89 km (1 h 20 min)

Kaava Ranta-asemakaava » Lisätietoja

Yleiskaava ja ja Tirvan rantakaava. Tirvan rantakaavassa tähän osakohteeseen on merkitty 4 matkailua palvelevien rakennusten korttelialuetta. Rakennusoikeus on määritelty korttelialueittain (RM1 1000m2, RM2 2000 m2, RM5 1000 m2 ja RM6 250 m2). Yhteenlaskettu rakennusoikeuden määrä on 4250 kerrosala m2. Nykyiset rakennukset sijaitsevat korttelissa RM1. Käytetty rakennusoikeus on n. 500 m2. Kaavakartta ja kaavaselosteet löytyvät ladattavista-aineistoista.

Rantarakentamisoikeus Ei ole » Lisätietoja

Rakennuspaikkoja ei ole määritelty kaavassa.

Rasitteet ja rajoitukset On » Lisätietoja

Tirvan Voima Oy:n kanssa 18.12.1997 tehty maanvaihto on edelleen lohkomatta. Vaihdon karttaliite löytyy ladattavista aineistoista.

Kiinnitykset ja rasitukset Ei ole
Tieoikeudet Ei ole » Lisätietoja

Kiinteistö rajoittuu yleiseen tiehen.

Osuus yhteisiin Ei ole » Lisätietoja

Yhteiset vesialueet. Tarkemmin kiinteistörekisteriotteessa ladattavissa aineistoissa. Lohkomistilanteessa osuudet yhteisiin alueisiin jaetaan pinta-alojen suhteessa.