Osakohde 1: ”Tehtaan ympäristö”

 

Miilusaari on keskellä kaunista jokiluontoa oleva saari. Miilusaaressa ja sen ympäristössä on toiminut 1900-luvun alkupuolella vireä tehdaskylä, jonka perintöä nykyinen rakennuskanta pääsääntöisesti on. Miilusaaressa ja sen lähiympäristössä on edelleen aistittavissa tuon aikakauden viehätys. Rakennukset ovat palvelleet matkailu- ja virkistystarkoituksissa ja aluetta on kehitetty näistä lähtökohdista.

Miilusaari kiinteistö on jaettu kolmeen osakohteeseen. Tarjouksen voi tehdä yhdestä tai useammasta osakohteesta. Osakohteeseen ”Tehtaan ympäristö” kuuluu tehtaan lisäksi, Punainen talo, Metsämökki, huoltorakennus ja Miilusauna. Kohteella on oma tenniskenttä ja luontopolku.  Kaikki rakennukset ovat kalustettuja ja kalusteet kuuluvat kauppaan.

Tirvan rantakaavassa tähän osakohteeseen on merkitty 2 matkailua palvelevien rakennusten korttelialuetta. Rakennusoikeus on määritelty korttelialueittain (RM3 3500 m2 ja  RM4 2000 m2). Yhteenlaskettu rakennusoikeuden määrä on 4500 kerrosala m2. Nykyiset rakennukset sijaitsevat korttelissa RM3. Miilusauna ei ole näillä korttelialueilla.  Käytetty rakennusoikeus on n. 500 m2.

Tehdas

Tehdas on hieno yhdistelmä saaren teollista historiaa ja modernia asumista. Tirvan tehtaiden aikaan rakennuksessa on toiminut kaasutehdas. Tehtaan tiilipiippu on edelleen maamerkkinä pystyssä ja sen kupeessa komeilee vuosiluku 1912. Kaksituhattaluvun alussa tehdas sai uuden elämän kun siihen rakennettiin kaksi majoitushuoneistoa. Tehtaan huoneistoissa on korkeat oleskelutilat, jotka antavat mukavasti tilantuntua.  

Punainen talo

Punainen talo on 1900 –luvun alussa rakennettu puutalo. Punaisessa talossa on kaksi majoitushuoneistoa. Huoneistot on remontoitu 80-luvun lopulla. Huoneistoissa on nykyajan vaatimusten mukainen varustelu.

Metsämökki

Metsämökissä on yksi majoitushuoneisto. Mökki on rakennettu 1900-luvun alussa ja on remontoitu nykyiseen asuunsa 2010-luvulla.

Miilusauna

Miilusauna sijaitsee joen rannassa. Miilusaunassa on iso takkahuone, pesuhuone ja sauna. Miilusaunan vieressä on polttopuuvarasto.

Taukotupa/huoltorakennus

”Talonmiehen toimisto” ja säilytystilaa kiinteistönhuoltoon tarvittavalle välineistölle.

 

Rakennus

Pinta-ala m2

Rakennusvuosi

Metsämökki

41

1906

Punainen talo

116

1906

Tehdas

211

1912

Miilusauna

47,5

-

Taukotupa/huoltorakennus

90

2007

 

Teknisiä tietoja kohteesta

Miilusaaren rakennusten vesihuolto ja viemäröinti on järjestetty liittymillä paikalliseen Väliväylän vesiosuukuntaan. Kaikissa rakennuksissa on sähköt. Rakennukset lämpiävät sähköllä.

Osa tekniikasta on rakennettu palvelemaan koko Miilusaari kiinteistöä. esim. TV-antenni sijaitsee tehtaanpiipussa ja sieltä on vedetty kaapelit muihin rakennuksiin. Kiinteistöä jaettaessa osiin, voi teknisten ratkaisujen muuttamisesta koitua kustannuksia ostajalle.

Tarkempia tietoja välittäjältä.

Kohteeseen tutustuminen

Kohteeseen tutustuminen tulee aina sopia välittäjän kanssa.

Etäisyyksiä:

Kouvola 27 km (30 min)

Kotka 77 km (1 h 5 min)

Helsinki 165 km (2 h 10 min)

Lappeenranta 70 km (1 h)

Lahti 89 km (1 h 20 min)

Kaava Asemakaava » Lisätietoja

Yleiskaava ja ja Tirvan rantakaava. Tirvan rantakaavassa tähän osakohteeseen on merkitty 2 matkailua palvelevien rakennusten korttelialuetta. Rakennusoikeus on määritelty korttelialueittain (RM3 3500 m2 ja RM4 2000 m2). Yhteenlaskettu rakennusoikeuden määrä on 4500 kerrosala m2. Nykyiset rakennukset sijaitsevat korttelissa RM3. Miilusauna ei ole näillä korttelialueilla. Käytetty rakennusoikeus on n. 500 m2. Kaavakartta ja kaavaselosteet löytyvät ladattavista-aineistoista.

Rantarakentamisoikeus Ei ole » Lisätietoja

Rakennuspaikkoja ei ole määritelty kaavassa.

Rasitteet ja rajoitukset On » Lisätietoja

Tirvan Voima Oy:n kanssa 18.12.1997 tehty maanvaihto on edelleen lohkomatta. Vaihdon karttaliite löytyy ladattavista aineistoista. Ei kohdistu tähän osakohteeseen.

Kiinnitykset ja rasitukset Ei ole
Tieoikeudet Ei ole » Lisätietoja

Kiinteistö rajoittuu yleiseen tiehen.

Osuus yhteisiin On » Lisätietoja

Yhteiset vesialueet. Tarkemmin kiinteistörekisteriotteessa ladattavissa aineistoissa. Lohkomistilanteessa osuudet yhteisiin alueisiin jaetaan pinta-alojen suhteessa.