32 % nuorta kasvatusmetsää, 30 % varttunutta ja 34 % päätehakkuuikäistä metsää sekä katto pään päälle

Ahosenniementien halkoma  tila. Pääpuulaji kuusi, mutta runsaasti myös mäntyä. Kasvupaikasta puolet on tuoretta kangasta, neljäsosa lehtomaista kangasta sekä toinen neljäsosa kuivahkoa kangasta, ei suota. Päätehakkuun lisäksi myös harvennushakkuumahdollisuuksia. Erikoisuutena visakoivikko 0,1 ha, joka on nyt noin neljän metrin mittaista.

Purot yhteensä noin 1,2 hehtaarin alalla ovat metsälain 10 §:n tarkoittamia kohteita, joissa metsänkäsittelyä on rajoitettu. Boorilannoituksella parannat puuston laatua ja kasvua. 

Puuta on n. 134 m3 hehtaarilla (puumäärä jaettuna metsän alalla). Puustosta noin 47 % on tukkeja. Hintapyynnöstä 155 000 € kohdistuu metsään. Sen mukaan metsän hehtaarihinnaksi tulee 5 236 € ja kuutiolle tulee hintaa n. 39 €.

Kumpareella lähellä tietä on vanha asuinrakennus, jota on laajennettu vuonna 1978.  Rakennuspiirustusten mukaan asuinpinta-ala on yhteensä 79 m3. Alaa ei ole tarkistusmitattu. Iso tupakeittiö, kaksi makuuhuonetta, wc ja suihku, kaksi vaatehuonetta ja muuta säilytystilaa. Muovimatot, seinät lastu- ja muuta levyä. Pesutilan lattia on laatoitettu ja osin seinätkin.   Tupakeittiössä varaava takka luo tunnelmaa ja takkapuut eivät lopu kesken moneen vuoteen. Asunnossa on myös hella.  

Jää- pakastekaappi sekä säiliöpakastin, liesi ja mikroaaltouuni sekä siirrettävät vaatekaapit, valaisimet, naulakko, mattoteline ja pyykinkuivausteline jäävät tilalle. Muusta irtaimistosta myyjät vievät haluamansa esineet pois  sovittuun päivään mennessä ja loput jäävät tilalle. Tästä irtaimistosta ostaja ei suorita mitään vastiketta ja toisaalta myyjät eivät vastaa sen mahdollisista hävittämiskustannuksista. 

Tilalla on myös ulkosauna, jonka savupiippu on korjattava ennen kuin pääset saunomaan. Vanhassa navetassa ja muissa rakennuksissa on säilytystilaa. Marjapensaita on paljon ja eipä ole kauan, kun tilalta on saatu omasta maasta perunat. 

Jätesäiliö on ollut yhteinen muutaman naapurin kanssa. Jätevedet menevät kahteen umpisäiliöön.  Asbestikartoitusta ei ole tehty. Kiinteistövero on ollut n. 120 € vakituisen asumisen perusteella. Tilalla on asuttu vakituisesti vielä vuosi sitten. Talo ei ole ollut kylmillään missään vaiheessa. Ulkoseinät on maalattu äskettäin, sisätilojen pinnat ovat  vanhempaa perua. Pelto n. 0,4 on niitetty säännöllisesti. Sitä ei ole vuokrattu. 

 Esitettä täydennetään vielä asuinrakennuksen pohjapiirroksella. 

Tarjoukset 2.12. klo 15 mennessä. Jos teet tarjouksen muuten kuin myyntiesitteen kautta, ota yhteyttä välittäjään ennen tarjousajan päättymistä. Paperille kirjoitetut tarjoukset postitetaan Järvi-Suomen Metsätilat Oy LKV/Metsänhoitoyhdistys Savotta ry, Sinikka Voutilainen, Laitisenmäentie 11, 73300 Nilsiä. Tarjouksen on oltava perillä viimeistään tarjouspäivänä klo 15.

Kaava Ei kaavaa
Rantarakentamisoikeus Ei ole
Rasitteet ja rajoitukset On » Lisätietoja

Tieoikeuksia naapuritilojen hyväksi, ks. kiinteistörekisteriote ja virallinen kartta. HUOM. Boliden FinnExix Oy:n malminetsintäalue n. 3 ha:n alalla. Korvaus ollut 20 €/ha/v

Kiinnitykset ja rasitukset Ei ole
Tieoikeudet On » Lisätietoja

Saarijärven yksityistie, tieoikeuksi naapuritilojen kautta, ks. virallinen kartta ja kiinteistörekisteriote.

Osuus yhteisiin Ei ole » Lisätietoja

H, kevennetty menettely, kohteen arvo alhainen

Energiatodistus Kohteella on energiatodistus