Kuusamossa on myynnissä kolmesta palstasta koostuva Kesäranta tila ja tilaan kuuluva 0,064000 osuus Kuusamon yhteismetsään.  Tilalla on osuudet yhteisiin vesialueisiin ja jakokunnan maa-alueisiin. Kesäniemen kylän yhteinen vesialue on n. 4300 ha. 

1.  Riihilammen palsta ( n. 15,5 ha) on Kouvervaarassa noin 18 km päässä Rukalta. Palstalla on vuonna 1994 siirretty hirsirakenteinen 1 1/2 krs talo pinta-alataan noin 100 m2. Talossa on betoniperusteet ja peltikatto. Lisäerityksenä on  5 cm karhuvilla ja ulkoseinissä on lautavuoraus.  Alakerrassa on tupa, sauna, pesutilat ja wc. Yläkerrassa on makuutilat.  Lämmityksenä on takka, talossa ei ole sähköjä ja käyttövesi tulee lähteestä. Ruokavesi tuodaan mukana. Tuvassa on kaasukeitin ja kaasujääkaappi.  Pihalla on kaksi ulkovessaa. Tie menee mökin pihaan. Lisätietoja rakennukseta Seppo Miettunen puh. 040 8225321. 

Myyjällä on vuokrasopimus Iso Riihilammen käyttöön 2025 vuoden loppuun. Iso Riihilampeen on istutettu kirjolohta ja Kitkan järvikuituista harjusta. Lammessa on luonnostaan siikaa. 

Palstan puusto on vanhaa kuusikkoa ja koivikkoa. Palstan pohjoisosa kuuluu Kouvervaaran luonnonsuojelualueeseen. Palstalta on hienot maisemat. Kitkajärven toisella puolella on Riisitunturin kansallispuisto.

2. Noiviosuon palstan pinta-ala on n. 4.9 ha. Palstalla on hakkuusopimus Mhy Kuusamon kanssa, puukaupan arvo on noin 3500 e. 

3. Kitkajärven luonnontilainen Lehtosaaren itäpuoli on n. 3,7 ha. Saareen on mahdollista hakea poikkeusluvalla lomarakennuspaikkaa.  Saaresta etäisyys mantereelle on noin 500 m. Mantereella on venevalkama 10 x 10 m ja 7 m tieoikeus Kesäniementille. Kitkajärvestä saa kuuluisaa " Kitkanviisasta" eli neulamuikkua. 

4. Tilan 0,06400 osuus Kuusamon yhteismetsään. Osuuden arvo viimeaikaisten kauppojen perusteella on noin 96 000 euroa. Yhteismetsä osuus on hyvä ja turvallinen sijoituskohde. Osakkaille metsästysluvat ovat edullisia. 

Tällä alueella toimii Salmisen-Holtinniemen metsästysseura. 

Kaava Yleiskaava
Rantarakentamisoikeus Ei ole
Rasitteet ja rajoitukset On » Lisätietoja

Tierasitteita, Kouvervaaran luonnonsuoijelualue III

Kiinnitykset ja rasitukset Ei ole
Tieoikeudet On
Osuus yhteisiin On » Lisätietoja

Vesialueosuuksia, 0,064000 osuus Kuusamon yhteismetsään, Kesäniemen jakokunta

Asbestikartoitus Kohteeseen ei ole tehty asbestikartoitusta
Energiatodistus Kohteella ei ole energiatodistusta