Aki Parkkinen

Välittäjäesittelyssä Järvi-Suomen Metsätilojen Aki Parkkinen, joka koluaa metsiä jos ei ole kalassa tai metsällä. Lue Akin ajatuksia työstään Metsätilat-välittäjänä.

Kuka olet?
Olen Parkkisen Aki ja toimin metsäkiinteistönvälittäjänä Järvi-Suomen Metsätiloilla. Työnkuvaani kuuluu kiinteistönvälitys, metsäomaisuuden hallintapalvelut ja kiinteistöarvioiden tekeminen Savonlinnan itäosissa ja Enonkosken alueella. Varsinainen toimistoni sijaitsee Savonlinnan keskustan palvelutoimistolla, mutta tarvittaessa minut tavoittaa myös muilta toimialueeni toimipisteiltä.

Olen kotoisin Kerimäeltä. Harrastuksiini kuuluu mm. kalastus monessa muodossa, hirvenmetsästys sekä ulkoilu. Mieluisin asia minulle on kesäinen mökkeily Savonrannan maisemissa ja kalastelu sen lomassa.

Miten päädyit välittäjäksi?
Lähes 15 vuoden työrupeaman jälkeen metsänhoitoyhdistyksessä metsäasiantuntijan työssä siirryin viime keväällä nykyiseen erikoisasiantuntijan tehtävään. Tähän toimenkuvaan liittyen suoritin keväällä Keskuskauppakamarin järjestämän LKV-kokeen.

Mikä on mukavinta työssäsi? 
Työssäni on parasta sen vaihtelevuus ja haastavuus. Pidän siitä, että uuden työnkuvan mukana myös hallittavien asioiden vaatimus on kasvanut entisestään. Metsäasiantuntijan tehtävä antoi minulle paljon myös tässä tehtävässä hyödyntämisen arvoista osaamista. Minulla on mahdollisuus liikkua paljon metsässä arvioidenteon lomassa ja toisaalta taas tavata uusia ihmisiä toimeksiantojen yhteydessä. 

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
Tyypilliseen työpäivääni kuuluu yleensä paljon paperitöitä toimistolla arviointiin ja kiinteistökauppoihin liittyen. Toinen tyypillinen työpäivä voi taas sisältää täyden päivän metsässä metsäarviota tekemässä. Kolmas tavallinen työpäivä voi mennä välitystoimeksiannoissa rakennusten katselmuksiin liittyen tai arviolausuntoja valmistellessa.

Kerro joku metsämuisto tai tapahtuma metsässä, joka on jäänyt mieleen? 
Yksi hauskimmista metsämuistoista ei niinkään liity metsään vaan metsän eläimiin. Ainoa kerta, kun olen kohdannut metsän kuninkaan, karhun, on golf-kentällä pelikierroksen lomassa. Sinänsä hauska sattuma huomioon ottaen sen valtavan määrän aikaa, jonka olen viettänyt yksin pitkin metsien saloja kierrellessä vuosien varrella.

Mitä metsä sinulle merkitsee?
Harrastaminen metsässä tai luonnossa yleensäkin on ollut minulle aina tärkeä asia. Metsä kokonaisuutena merkitsee minulle sekä työtä että vapaa-aikaa ja sen mukanaan tuomaa virkistystä.  

Ajankohtaista metsässä ja metsänomistamisessa juuri nyt?
Metsänomistamisessa joskus eteen voi tulla myös metsästä luopuminen. Jos pohdit metsätilastasi luopumista ja harkitset sen myymistä, niin älä epäröi ottaa yhteyttä. Kerron mielelläni Metsätilat-ketjun tarjoamista kiinteistönvälityspalveluista, joiden avulla myyntikohteista on saatu tilastollisesti erittäin kilpailukykyistä hintaa. Myyjän vastuu kiinteistökaupassa on suuri ja välittäjän avulla onnistut varmasti.

Toisaalta, jos olet ostamassa metsää, siihen tarjoutuu oivallinen mahdollisuus seuraamalla metsatilat.fi-sivujen myyntikohdeilmoittelua tai rekisteröitymällä sivuilta löytyvän Tilavahti-palvelun käyttäjäksi. Älä epäröi tehdä tarjousta mielenkiintoisesta kohteesta!

 • Osta
  • Myy
   • Myy tila tai kiinteistö
   • Myyntitoimeksianto
   • Metsätilat.fi palvelut
  • Ohjeet ja oppaat
  • Yhteystiedot
  • Tietoa palvelusta
  • Seuraa meitä

  © 2024 Metsätilat.fi

  • Tietosuojaseloste
  • Välittäjille
  Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.