Rahakäpy puussa

Metsätilat.fi palvelut

Asiantuntevaa palvelua kaikissa kiinteistönvälitykseen liittyvissä asioissa. Tarkemmat hinnat löydät oman alueesi välitysliikkeen sivuilta.

Kiinteistön arviointi
Metsätilat.fi kiinteistönvälittäjät yhdessä metsäsuunnittelijoiden kanssa tekevät myyntiin tulevista kohteista metsäarvion. Metsäarvio rakennetaan ns summa-arvomenetelmällä, jossa lasketaan puuston, taimikoiden ja maapohjan arvot yhteen ja korjataan arvoa kustannusten vaikutuksella. Arviokohteella voi olla myös rakennuksia, rakennuspaikkoja sekä osuuksia yhteisiin alueisiin ja niiden arviointi onnistuu myös välittäjän toimesta. Arvioinnin hintaa voi tiedustella kiinteistönvälittäjiltämme.

Kiinteistön välitys
Kiinteistönvälittäjä toimii toimeksiantosopimuksessa sovitulla tavalla. Työtä ohjaa aina Hyvä välitystapa, alan lainsäädäntö sekä Metsätilat.fi ketjun ohjeistukset. Välittäjä haastattelee myyjää sekä ottaa selkoa kiinteistöstä virallisista asiakirjoista. Seuraavaksi tehdään asianmukainen myyntiesite, vastataan ostajien kyselyihin, esitellään kohdetta ja vastaanotetaan tarjoukset. Sitten asia siirtyy myyjän päätettäväksi ja välittäjä laatii kauppakirjan ja muut tarvittavat asiakirjat sekä sopii myyjän ja ostajan kanssa kauppatapahtuman järjestelyistä.

Asiakirjan laatiminen
Metsätilat.fi kiinteistönvälittäjät laativat välityskohteiden lisäksi myös muihin tarpeisiin asiakirjoja. Lahjakirjat, kauppakirjat, lainhuudot, jakosopimukset, perinnönjaot, yhteisomistusten purkamiset, kiinteistökaupan esisopimukset jne onnistuvat. Jos tarvitset ammattilaista tekemään vaikkapa perheen sisäisissä kaupoissa laadukkaista asiakirjoja, ota yhteys Metsätilat.fi kiinteistönvälittäjään. Tiedustele myös perunkirjoituspalveluja! Kiinteistönvälittäjämme kertovat hinnoittelusta mielellään lisää.

Kiinteistökaupan vahvistaminen
Perinteinen kauppatapahtuma tehdään kaupanvahvistajan läsnä ollessa. Kaupanvahvistaja tunnistaa osapuolten henkilöllisyyden ja tekee allekirjoitusten jälkeen maanmittauslaitokselle kiinteistönluovutusilmoituksen ja voi tietyin edellytyksin hakea lainhuudonkin samalla ostajalle. Kaupanvahvistaja perii palkkion, joka on vuonna 2024 128 euroa. Kaupan osapuolet voivat sopia, kuinka palkkio jaetaan maksettavaksi.

Jos kauppa tehdään Maanmittauslaitoksen sähköisessä kiinteistönvaihdannan palvelussa, ei kaupanvahvistajaa tarvita. Sähköinen järjestelmä hoitaa vahvalla tunnistautumisella osapuolten tunnistamisen. Kauppakirja muodostetaan ja allekirjoitetaan sähköisesti palvelussa. Palvelu maksaa 221 euroa eikä erillistä lainhuutomaksua synny.

Välitysliikkeet

 • Osta
  • Myy
   • Myy tila tai kiinteistö
   • Myyntitoimeksianto
   • Metsätilat.fi palvelut
  • Ohjeet ja oppaat
  • Yhteystiedot
  • Tietoa palvelusta
  • Seuraa meitä

  © 2024 Metsätilat.fi

  • Tietosuojaseloste
  • Välittäjille
  Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.