Hyvällä sijainnilla oleva omakotitalo, korjaamohalli sekä varastorakennukset Ylistaron Teräsmäessä, Seinäjoella. 

Myydään Ylistarossa Varrasjärventien varesta hienokuntoinen omakotitalo ja talousrakennukset.

Kohteella on tilava noin 3 ha suuruinen tontti, jolla monia eri käyttö mahdollisuuksia. 

Se sijaitsee hyvien kulkuhteyksin päässä, Ylistarotien läheisyydessä aivan Teräsmäen teollisuusalueen vieressä. Seinäjoen keskustaan on kohteesta matkaa noin 17 km ja Ylistaron keskustaan noin 10 km. 

Kohde koostuu kahdesta kiinteistöstä, sillä on viljeltyä peltomaata noin 1 ha ja metsää noin 1,3 ha. 

Omakotitalo

Omakotitalo on valmistunut vuonna 1986. Rakennus on yksikerroksinen ja se on rakennusalaltaan 161,5m2 ja huoneistoalaltaan 145m2. Pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu. 

Talossa on 5 huonetta, keittiö joka on yhteydessä olohuoneeseen, eteinen, wc, pesuhuone ja sauna ( sähkölämmitteinen), pukuhuone, "apukeittiö"/ kodinhoitohuone ja "kuraeteinen/ työvaatehuone".

Talossa on vesikiertoiset patterit, jotka lämpiävät ulkorakennuksessa olevalla keskuslämmityskattilalla. Pääasiallisena lämmönlähteenä on käytetty puuhaketta. Lisälömmönlähteenä on keittiön ja olohuoneen keskellä sijaitsevat puuhella, leivinuuni ja takka. Kohteella on kunnallinen vesijohto ja viemäröinti.

Talon sisäpintoja on uusittu kattavasti 2000 luvulla. Keittiökaapistot on vaihdettu vuonna 2010. Pesuhuone ja sauna on remontoitu 2014. Pesu- ja "kodinhoitohuoneiden" osalta pattereiden lämmitysputket on vaihdettu 1997. Rakennuksen peltikatto on uusittu 1997. Taloon on lisätty kokonaan lasitettu terassi vuonna 2012.

Autotalli

Omakotitalon edessä on pian talonrakentamisen jälkeen valmistunut varastorakennus. Rakennus on rakennusalaltaan 90 m2 . Rakennuksessa on lämmin kahdenauton talli, keskuslämmitus huone ja eristämätön puuhake varasto. 

Keskuslämmityskattilaan on liitetty hakesäiliö/ "stokeri", jonka täyttö tapahtuu käsin. Keskuslämmityskattila on liitetty läminvesivaraajaan. Lämmitysjärjestelmä on alkuperäinen. Hakevarastossa on sähkökäyttöinen puhallin/kylmäilmakuivuri hakkeen kuivatukseen.

Maatilakorjaamo

Kohteella on myös lämpöeristetty, 1995 valmistunut maatilakorjaamo. Rakennuksen kerrosala on 319m2 ja rakennusala 2902. Rakennus on puurunkoinen, vesikatteena on pelti ja lattiamateriaali on pääosin betonia.

Korjaamon sisäkorkeus on noin 4,5m. Päädyssä ja sivulla on nosto-ovet. Hallissa on huolto syvennys " rasvamonttu", wc/sosiaalitila, toimistotila/varasto ja noin 9msuuruinen kellari, johon sisäänkäynti on hallin ulkopuolelta.

Rakennusta ei ole kytketty keskuslämmityksen piiriin.   Sosiaali- ja varstotilassa on sähkölämmitys. Rakennuksen huoltotilaa on lämmitetty tarpeen mukaan siirreltävillä lisälämmön lähteillä. Rakennus on liitetty vesijohtoon.

Varastorakennukset 

Kohteella on lisäksi kaksi eristämätöntä varastorakennusta. Harjakattoinen varasto on valmistunut vuoden 1990  tinoilla ja on pinta-alaltaan noin 200m2. Pulpettikatoinen varastorakennus on valmistunut 2000 vuoden tinoilla ja sen pinta-ala on noin 150m2. Rakennukset ovat puurunkoisia, niissä on peltikate ja lattia murske/ hiekkapohjainen.

Muuta

Kohde vapautuu sopimuksen mukaan.

Kaupan kohde ei sisällä irtaimistoa. 

Tulevaisuudessa korjaustarpeita on keskuslämmitysjärjestelmässä ja tontiliittymän rumpuputkessa.

Tilan yhteydessä olevalla metsäkuviolla 517 on harvennustarvetta vuosivälillä 2022-2027.

Pelto vapautuu viljeltäväksi vuodelle 2022.

Rakennusten näytöt mahdollisia sopimuksen mukaan.

Lisätietoja: Jussi Yli-Hannuksela jussi.yli-hannuksela@metsatilat.fi tai 0400 361349

Samasta kokonaisuudesta on myös myynnissä pelto ja metsäkohteet: https://www.metsatilat.fi/maatilat/seinajoki/suukyto-483-rantakallio-693... ja https://www.metsatilat.fi/metsatilat/seinajoki/voitonneva-1239-ja-kytoui...

Kaava Ei kaavaa » Lisätietoja

Kohteella ei voimassa olevaa kaavaa, mutta tilojen alueelle on ollut laadinnassa Ylistaron yleiskaava 2020. Tässä luonnoksessa Koivuniemi tilalle rakennusten kohtaan on merkitty AM= Maatojen talouskeskusten alue. Muulla osalla Koivuniemitilasta ja Mäntyniemi tilalla on merkintä M= Maa- ja Metsätalousvaltainen alue. Kaavaehdotuksessa on merkitty Teräsmäen teollisuusalueelle on merkitty uusi kulkuyhteys noin 90m etäisyydelle piha-alueesta. Tuota kaavaehdotusta ollaan valmistelemassa uudelleen nähtäville (Ylistaron yleiskaava 2035 (99016)). Molemmat tilat rajouttuvat Länsireunaltaan voimassa olevaan asemakaavaan, joissa pääosin kaavamerkintä on EV ja VL ( leikkaus kaavakartasta liitteissä).

Rantarakentamisoikeus Ei ole
Rasitteet ja rajoitukset On » Lisätietoja

Tieoikeus Suuneva-Varrasjärventie. Varrasjärven tienvarressa tontinpuolella on vesi- ja viemärilinja.

Kiinnitykset ja rasitukset Ei ole
Tieoikeudet On
Osuus yhteisiin On » Lisätietoja

Koivuniemitila: 1) Yhteinen maa-alue 743-425-878-2 SAVIPALSTA JA SOMEROMAA, 2) Yhteinen maa-alue 743-425-878-3 MUURIMÄEN MYLLYSIJA 3) Yhteinen maa-alue 743-425-878-4 JUOTTOPAIKAT 4) Yhteinen maa-alue 743-434-878-3 SOMEROMAAT 5) Yhteinen vesialue 743-876-4-1 VESIALUEET Mäntyniemitilalla: ei osuuksia yhteisiin

Asbestikartoitus Kohteeseen ei ole tehty asbestikartoitusta
Energiatodistus Kohteella ei ole energiatodistusta