Heinävedellä Kypäräjärvellä Heränen-lammen rannalla oleva kesämökki !

Heinävedellä Kypäräjärvellä 0,981 ha:n tontilla oleva kesämökki ja erillinen saunarakennus, aitta/varasto, grillikota, puucee ja pumppukoppi. 

Rakennusalaltaan 27 m2 (kerrosala 24 m2) kokoinen mökki on rakennettu 1992 betonilaatalle.  Pyöröhirsinen mökki on käsin veistetty myyjien oman metsätilan tukeista. Mökissä on tupakeittiö, jossa on myös makuutilaa ja wc. Rakennuksiin on Pohjois-Karjalan sähkön sähköliittymä. Mökissä olevan wc:n jätevedet menevät umpisäiliöön (betonirengaskaivo) (ratkaisu täyttää jätevesilain- ja asetuksen vaatimukset. Mökkiin tulee kylmä käyttövesi omasta lähteestä.  Mökin lattiat ovat mäntylautaa, seinät ovat hirsipinnalla ja katto on mäntypaneelia. WC:n lattiassa on klinkkerit, joiden alla on sähkölämmitys ja wc:n seinissä on kaakelit. Keittiössä on vuolukiven hella/leivinuuni.  Mökissä on pellillä katettu harjakatto. Mökissä on myös talvisin ollut peruslämpö päällä.

Pihapiirissä oleva sauna on rakennetty betonilaatalle vanhan rakennuksen hirsistä. Saunaan kylmä vesi tulee samasta lähteestä kuin mökkiinkin. Harmaavedet saunasta menevät pintavalutukseen, joka ei ole jätevesilain eikä -asetuksen mukainen ratkaisu. Ulkomitoiltaan 3 m x 3 m ( noin 9 m2) kokoinen sauna on alunperin tehty savusaunaksi, mutta siinä on tällä hetkellä myös tavallinen hormillinen puulla lämmitettävä kiuas. Heinäveden kunnan lausunnon mukaan saunan harmaavesille riittää imeytyskaivo tai "saunapallo".  Saunassa on pellillä katettu harjakatto.

Saunan vieressä on grillikota jota on käytetty kesäkeittiönä. Myös grillikotaan tulee kylmävesi ja harmaavedet menevät pintavalutukseen. Myös grillikodan harmaavedet pitää johtaa imeytyskaivoon tai "saunapalloon". 

Pihpiirissä on myös rossipohjalle tolppien varaan rakennettu hirsiatta/varasto. Myös tässä rakennuksessa on pellilllä katettu harjakatto. Varasto on ulkomitoiltaan noin 6,7 m x 3,1 m (n. 20 m2). 

Kylmä käyttövesi mökkiin, saunaan ja grillikotaan tulee pumpulla omasta luonnon lähteestä. Pumppu ei ole tällä hetkellä kytkettynä järjestelmään, mutta uusi pumppu kuuluu kauppaan.

Heränen-lammen vesi on melko kirkasta ja laiturin ympärille on välitön lähiranta päällystetty viiralla, jonka päällä on hiekka. Lyhyen laiturin päässä on vettä noin 80 cm. Lammessa on hyvä kalakanta siikaa, haukea ja ahventa. 

Kiinteistövero on ollut 390,50 € vuodessa ja tieyksikkömaksu on vaihdellut vuosittain.

Hintapyyntö on 47 500 €. Tarjoukset 30.6.2021 klo 15.00 mennessä. 

Kaava Yleiskaava » Lisätietoja

Kohde on kaavassa merkkitty loma-asunnon rakennuspaikaksi kaavamerkinnällä RA. Heinäveden kunnan rakennusjärjestyksen mukaan rakennusoikeus on 250 k-m2.

Rantarakentamisoikeus On » Lisätietoja

Kaupan kohteella on noin 60 m Heränen-lammen rantaviivaa ja yleiskaavan mukainen rakennusoikeus.

Rasitteet ja rajoitukset On » Lisätietoja

Kaupan kohteena olevaa kiinteistöä rasittaa Hanhimäen yksityistien osakkaiden 8 m leveä tieoikeus 000-2013-K24591

Kiinnitykset ja rasitukset Ei ole » Lisätietoja

Kaupan kohde myydään kiinnityksistä ja rasituksista vapaana.

Tieoikeudet On » Lisätietoja

Kaupan kohteella on 8 m leveä tieoikeus 000-2013-K24591 Hanhimäen yksityistiehen.

Osuus yhteisiin On » Lisätietoja

Kaupan kohteella on osuus Heinäveden läntisen osakaskunnan yhteiseen vesialueeseen 90-876-26-1

Asbestikartoitus Kohteeseen ei ole tehty asbestikartoitusta
Energiatodistus Kohteella ei ole energiatodistusta