Hirsirakenteinen vapaa-ajan asunto talousrakennuksineen Pieksämäen Montolassa sekä rehevää metsämaata (valtaosin entistä peltoa). Kohde on määräala n. 3,8 ha, joka koostuu kokonaisesta palstasta. Hyvä sijainti tien välittömässä läheisyydessä. Kohteen osoite on  Ruukintie 160, 77330 Virtasalmi, etäisyys Virtasalmen kirkonkylältä on n. 9 km ja Pieksämäen kaupungin keskustasta n. 23 km. Kohde voisi sopia tavanomaisen mökkeilyn lisäksi vaikkapa hevosten pitämiseen kesäaikana.

 

Hirsirakennus on kiinteistöverotietojen mukaan kokonaisalaltaan n. 125 m2 ja rakennettu n. 1920, mutta voi olla vanhempikin. Rakennuksessa on iso tupa, kaksi makuuhuonetta, keittiö, eteinen, komeroita sekä myöhemmin rakennettu umpinainen kuisti/tuulikaappi. Yläkerrassa on kaksi pientä huonetta, porrastasanne sekä vintillä osittain laudoitettua varastotilaa; yläkerran tilat eivät ole mukana kokonaisalassa, joka vastaa likimäärin rakennuksen ulkomittoja. Rakennuksessa on sähköliittymä, joka siirtyy kaupan mukana. Juoksevaa vettä ja jätevesijärjestelmää ei ole; rakennuksen vieressä on rengaskaivo, josta vettä saadaan nostamalla mutta sitä ei ole käytetty pitkään aikaan.

Tuvassa on vanha leivinuuni, makuuhuoneissa kaksi pönttöuunia, keittiössä hella ja yläkerrassa kaksi kaminaa. Ammattilaisen suullisen arvion mukaan tulisijat ja hormit ovat käyttökelvottomia halkeilusta ja rapautumisesta johtuen. Vain leivinuunin hormi olisi kunnostettavissa käyttökelpoiseksi, mutta leivinuuni pitäisi purkaa ja rakentaa tilalle uusi tulisija. Myös muualla rakennuksessa on runsaasti mm. iän ja käytön aiheuttamaa kulumista eli monenlaista kunnostus- ja korjaustarvetta. Kohde sopii etenkin omatoimiselle omistajalle.

Pihapiirissä on lisäksi hirsiaitta, puuliiteri sekä romahtanut navetta. Erikoisuutena tuulimylly, josta puuttuvat siivet mutta joka on muutoin ulkoisesti ehjä. Metsämaata on n. 3,4 ha ja se ympäröi pihapiiriä (koska on entistä maatalousmaata). Katso tarkemmat metsätiedot esitteen muista osista sekä liitteistä.

Kohteella ei ole rantaviivaa eikä rakennusoikeutta, mutta tämän kohteen lisäksi on mahdollista neuvotella myös määräalan kaupasta Pölkönjärven rannalta. Mahdollisuutta rakennusoikeuteen on tiedusteltava Pieksämäen teknisestä toimesta: https://www.pieksamaki.fi/palvelut/kaavoitus/ ja https://www.pieksamaki.fi/palvelut/rakentaminen-ja-tontit/rakennus-ym-lu...

Esittelyn voi sopia ottamalla yhteyttä välittäjään. Kohteeseen voi tutustua omatoimisesti rakennusten sisäosia lukuun ottamatta.

Huom. ostaja voi tarjota myös vähemmän tai enemmän kuin hintapyyntö.  Tarjoukset kirjallisesti/sähköisesti välittäjälle: ​ a) tämän sivuston tarjouslinkin kautta,   b) sähköpostitse: henrik.roschier(at)metsatilat.fi tai   c) kirjallisesti osoitteeseen: Järvi-Suomen Metsätilat Oy LKV, Seunalantie 1, 76850 Naarajärvi.  Myyjällä on oikeus hyväksyä tai hylätä mikä tahansa tarjous.

Kaava Ei kaavaa
Rantarakentamisoikeus Ei ole » Lisätietoja

Kohteella ei ole rantaviivaa eikä rakennusoikeutta, mutta tämän kohteen lisäksi on mahdollista neuvotella myös määräalan kaupasta Pölkönjärven rannalta. Mahdollisuutta rakennusoikeuteen on tiedusteltava Pieksämäen teknisestä toimesta: https://www.pieksamaki.fi/palvelut/kaavoitus/ ja https://www.pieksamaki.fi/palvelut/rakentaminen-ja-tontit/rakennus-ym-luvat/

Rasitteet ja rajoitukset On » Lisätietoja

Ks. kiinteistörekisteriote: Maantien suoja-alue (000-2011-K18509)

Kiinnitykset ja rasitukset Ei ole
Tieoikeudet Ei ole » Lisätietoja

Ei tarvetta kirjatulle tieoikeudelle, koska tila sijaitsee yleisen tien varressa (Ruukintie). Pihaan on liittymä Ruukintieltä. Kiinteistölle on kirjattu tieoikeuksia, mutta ne koskevat kartan mukaan muita kuin myytävänä olevaa palstaa.

Osuus yhteisiin On » Lisätietoja

Yhteinen vesialue 593-416-876-3 Montola 6-8

Asbestikartoitus Kohteeseen ei ole tehty asbestikartoitusta
Energiatodistus Kohteella ei ole energiatodistusta