Vuonna 1946 valmistunut puurakenteinen omakotitalo omalla tontilla Paltasella osoitteessa Kalliotie 38, 77110 Paltanen.

Kohde sijaitsee kilometrin päässä Paltasen kahvilasta, uimarannasta ja kalastuspaikasta!

Välittäjä on lomalla 19.7.-8.8.2021. Loman aikana yhteydenotot tarvittaessa Aura Heikuralle puh. 0500 261 790 aura.heikura (at) metsatilat.fi

Puurakenteinen 1,5-kerroksinen omakotitalo Paltasella osoitteessa Kalliotie 38, 77110 Paltanen. Kiinteistöverotietojen mukaan valmistumisvuosi on 1946. Rakennuksen alkuperäinen käyttötarkoitus on vakituinen asuminen, mutta se on ollut jo vuosia vapaa-ajan käytössä. Myyntikohde on kokonainen kiinteistö rakennuksineen; kiinteistörekisteriotteen mukainen kokonaismaapinta-ala on 0,5000 ha.

Asuintilojen pinta-ala on n. 76 m2: tuulikaappi, eteinen, keittiö, olohuone, makuuhuone, yläkerran huone, porraskäytävä sekä komerot. Muita tiloja on vintin varastotila n. 15 m2 sekä kellari n. 10 m2. Vintillä ulkoseinien varsilla olevat säilytystilat ovat huonekorkeudeltaan pääosin alle 160 cm, joten niitä ei ole laskettu mukaan pinta-alaan. Pinta-alatiedot perustuvat välittäjän karkeaan mittaukseen, joten ne eivät välttämättä vastaa täysin nykyisten mittaustapojen ja standardien mukaan laskettavaa pinta-alaa. Todellinen asuinpinta-ala voi siis olla esitteessä mainittua pienempi tai suurempi. Kiinteistöverotiedoissa mainitaan asunnon kokonaispinta-alaksi 78 m2 + kellari 10 m2. Huom. esitteen liitteenä olevat oheiset pohjapiirrokset ovat välittäjän laatimia, eivät virallisia rakennuspiirustuksia. Niiden tarkoitus on havainnollistaa huonejärjestystä, eivätkä ne ole oikeassa mittakaavassa.

Rakennuksessa on sähköliittymä, joka siirtyy kaupassa ostajalle. Vettä saadaan omasta kivipuitekaivosta vesiautomaatilla. Veden laatua ja riittävyyttä ei ole selvitetty. Keittiössä on yksi vesipiste (pieni allas), sisävessaa ei ole. Piharakennuksessa olevaan käyttökelvottomaan saunaan menee myös vesijohto kaivosta. Jätevedet johdetaan pihatien varrella olevaan sako-kaivoon ja siitä imeytykseen. Jätevesikaivon kuntoa ja toimivuutta ei ole selvitetty. Talousjätteet on viety yhteiskeräyspisteeseen.

Vesikatto, sadevesirännit ja savupiipun hattu on uusittu 2016 ja ne ovat hyväkuntoisia (ks. valokuvat). Rakennuksessa on suora sähkölämmitys sekä makuuhuoneessa pönttöuuni, keittiössä puuhella ja yläkerrassa pieni kamiina.

Talousrakennus on huonokuntoinen ja ainakin osittain käyttökelvoton; siinä on entinen navetta, sauna, ulko-wc sekä varastotilaa. Pihamaa on enimmäkseen avoin ja nurmipeitteinen, tontin eteläpuoliskolla ja reunoilla kasvaa puustoa. Nurmettunut pihatie johtaa Kalliotieltä talon viereen. 

Kohteella ei ole rantaviivaa eikä tiedossa jäljellä olevaa rakennusoikeutta. Mahdollisuutta rakennusoikeuteen voi tiedustella Pieksämäen teknisestä toimesta: 

https://www.pieksamaki.fi/asukkaat-ja-ymparisto/kaavoitus/

https://www.pieksamaki.fi/asukkaat-ja-ymparisto/rakentaminen-ja-tontit/rakennus-ym-luvat/

Esittelyn voi sopia ottamalla yhteyttä välittäjään. Kohteen hintapyyntö on 15 000 euroa. Tarjous voi olla myös yli tai alle hintapyynnön. Tarjoukset tehdään kirjallisesti/sähköisesti välittäjälle:  a) tämän sivuston tarjouslinkin kautta,  b) sähköpostitse: henrik.roschier(at)metsatilat.fi tai  c) kirjallisesti osoitteeseen: Järvi-Suomen Metsätilat Oy LKV, Seunalantie 1, 76850 Naarajärvi. Myyjällä on oikeus hyväksyä tai hylätä mikä tahansa tarjous.

Kaava Ei kaavaa
Rantarakentamisoikeus Ei ole » Lisätietoja

Ei rantaviivaa.

Rasitteet ja rajoitukset Ei ole
Kiinnitykset ja rasitukset Ei ole
Tieoikeudet On » Lisätietoja

Tieoikeus (000-2015-K3355) / Leveys: 4 m

Osuus yhteisiin On » Lisätietoja

Yhteinen vesialue 593-876-9-0 Pienolan osakaskunta

Asbestikartoitus Kohteeseen ei ole tehty asbestikartoitusta
Energiatodistus Kohteella on energiatodistus