Jongunjärven länsirannalla Perän tilan erillinen n. 6,9 hehtaarin kotipalsta vanhoine rakennuksineen, osoitteessa Länsirannantie 1085C. Perän talo sijaitsee upealla aurinkoisella paikalla Perälahden rannalla noin 15 km pitkän Jongunjärven rannalla. Tästä saa hienon paikan kesämökille, siirtämällä ja kunnostamalla vanhan kehikon hieman idemmäksi niemeen tai rakentamalla kokonaan uuden mökin. 

Vanha hirsinen päärakennus,  on ollut kylmillään kauan ja myydään purkukuntoisena. Taloon on laitettu kolmelle seinälle peltinen ulkovuoraus, eteläpäädyssä sadevesi on valunut peltiä pitkin ja päässyt hirsiseinään ikkunan päältä lahottaen seinän ikkunan ympäristöstä, alavasti perustettu, osa kehikosta voi olla kunnostettavissa. Talossa on sähköliittymä, oma kaivo pihassa.

Pihassa useita vanhoja rakennuksia. Rannassa on purkukuntoinen sauna sekä vielä käyttökelpoinen verkkovaja, sijaitsevat rantaan erotetun yhteisalueen puolella. Pihassa on vanhan navetan paikalle rakennettu pieni lautarakenteinen autotalli, sekä vanha hirsinen hevoatalli, joka on vielä käyttökelpoisessa kunnossa sekä päädyssä lautarakenteinen varasto. Tallin takana hyvä rakoliiteri, jossa halkoja.

Samassa pihapiirissä on kesäkäytössä oleva naapuritalo,  talojen etäisyys toisistaan noin 15 metriä.

Jongunjärvestä löytyy peruskalat, ja lisäksi muikkua ja siikaa. Kevättulva nousee lähelle rannassa olevia rakennuksia.

Kaava Ei kaavaa
Rantarakentamisoikeus On » Lisätietoja

Talo vie palstan rantarakentamisoikeuden, Talon saa kunnostaa, tai purkaa ja rakentaa uuden tilalle, hieman idempänä niemessä on hyviä paikkoja, rakentaminen vähintään 1m korkeimman havaitun vedenpinnan yläpuolelle.

Rasitteet ja rajoitukset On » Lisätietoja

Talon rannassa on noin 1200 m2:n kokoinen yhteinen maa-alue, 615-403-878-27, jossa on useita osakkaita, ks kiinteistörekisteriote. Palstalle kulkuoikeus rajaa pitkin. Tienmutkasta on annettu 2 metriä leveä kulkuoikeus koillispuolella oleville naapuritiloille.

Kiinnitykset ja rasitukset Ei ole
Tieoikeudet On » Lisätietoja

Tie perille.

Osuus yhteisiin On » Lisätietoja

Määräala saa tilan koko osuuden rannassa olevaan yhteiseen maa-alueeseen 615-403-878-27, osuuden suuruus 0,458300/0,953600 sekä osuuden pinta-alansa mukaan Perän tilan osuuksista Jakokunnan yhteisiin maa- ja vesi-alueisiin, ks kiinteistörekisteriote.

Asbestikartoitus Kohteeseen ei ole tehty asbestikartoitusta