Haetaan jatkajaa ja ostajaa toimivalle maatilakokonaisuudelle yrityksineen. Maatilakokonaisuuteen kuuluu kuusi Haapaveden Karsikkaalla sijaitsevaa kiinteistöä ja kaksi Kärsämäen Jokivarressa, lähellä Kokkola-Kajaanitietä sijaitsevaa kiinteistöä, jotka ovat pääosin peltoa, monipuoliset rakennukset sekä osakeyhtiö -muotoinen yritys, jolla on valmiit vientimarkkinat. Tilakokonaisuuteen kuuluu metsää n. 33 ha, jossa hyvät hakkuumahdollisuudet ja tukikelpoista peltoa n. 28,3 ha. Tuotantorakennukset ovat hyväkuntoisia, käytännöllisiä ja toiminnassa. Asuinrakennus on viihtyisä, hyvin suunniteltu ja hyväkuntoinen. 

Myydään Haapaveden Karsikkaalla, osoitteessa Kajaanintie 145, hyvällä sijainnilla Kokkola-Kajaanitien varressa sijaitseva maatila asuinrakennuksineen, johon kuuluu osakeyhtiö -muotoinen yritystoiminta. Kokonaisuus sopii  yrittäjähenkiselle, maaseutuasumisesta kiinnostuneelle tai yritystoimintaa jatkavalle. Kokonaisuuteen kuuluu:

YRITYS: Kannattava ja velaton, mm. ulkomaan vientiä harjoittava, jo 20 v. toiminut, osakeyhtiö -muotoinen yhteistyötiimiin sekä pienimuotoiseen kasvituotannon jalostukseen perustuva maaseutuyritys, jolla on valmis asiakaskunta ja yhteistyöverkosto. Yrityksen kasvuun on hyvät mahdollisuudet. Yritystoiminnasta luovutaan eläkkeelle siirtymisen myötä, uutta yrittäjää opastetaan tarvittaessa hyvään alkuun.

PELTOA: Tukikelpoista peltoa n. 28,3 ha hyvällä sijainnilla, pellot ovat tällä hetkellä vuokralla, mutta ne on mahdollista ottaa omaankin viljelyyn esim. v. 2020.

METSÄÄ: Pääosin hyväpuustoista metsää Kokkola-Kajaanitien varressa n. 33 ha, josta löytyy hakkuumahdollisuuksia, n. 14 ha uudistuskypsää ja 10 ha varttunutta kasvatusmetsää. Hoitorästejä on vähän, ojat pääosin kunnossa, avohakattua on n. 3 ha alue, jonka metsänviljelystä vastaa nykyinen omistaja, uudelle omistajalle ei tule tästä töitä tai kuluja. Taimikkokuviolla 14 on tehty taimikonperkaus tänä syksynä. Tarkemmat tiedot liitteen metsäarviossa.

RAKENNUKSET: Hyväkuntoisia ja siistinä pidettyjä tuotanto- ja varastorakennuksia n. 2000 m2. Asuinrakennus 155 m2, rak. vuosi -88, hyväkuntoinen, pohjaratkaisultaan käytännöllinen ja kunnossa pidetty ja huoliteltu betonirakenteinen omakotitalo, jossa mm. varaava puulämmitys, koneellinen ilmanvaihto lämmön talteenotolla, leivinuuni/hella/takka -yhdistelmä keittiön ja olohuoneen yhteydessä, neljä makuuhuonetta, joista yksi toimistokäytössä, kaksi vessaa, sauna ja suihkutila, jossa kylpyamme. Tonttialuetta n. 1,1 ha.

KONEET JA LAITTEET: Maatilaa ja yritystoimintaa palvelevat koneet ja laitteet kuuluvat kokonaisuuteen.  

Kaava Ei kaavaa
Rantarakentamisoikeus Ei ole
Rasitteet ja rajoitukset Ei ole
Kiinnitykset ja rasitukset Ei ole
Tieoikeudet On
Osuus yhteisiin Ei ole
Energiatodistus Kohteella ei ole energiatodistusta