Kakkoskoti, vakituinen koti, työpaikka...? Monien mahdollisuuksien maapaikka erittäin hyvien kulkuyhteyksien varrella n. 40 km päässä Lahdesta.
 

Määräala Padasjoen kunnan Maakesken kylässä sijaitsevasta Rämyönsaari -nimisestä kiinteistöstä Rn:o 37:4 (kiinteistötunnus 576-409-37-4). Määräalan pinta-ala on noin 7,3 hehtaaria, josta n. 3,1 ha on vuokralle annettua maatalousmaata, n. 3,4 ha metsää sekä pellonreunoja ja loput pihapiiriä. Peltojen vuokrasopimus päättyy 1.4.2023.

Mahdollista tehdä tarjous myös koko kiinteistöstä. Tällöin maatalousmaan pinta-ala n. 4,9 ha ja metsämaan pinta-ala n. 16,4 ha. Kirjoita tarjouksen lisätiedot -kohtaan, jos tarjous on tehty koko kiinteistöstä.

Kiinteistön pelkkää maa- ja metsätalousmaata ei myydä erikseen.

Kiinteistöllä sijaitsee alunperin vuonna 1926 rakennettu hirsirunkoinen asuinrakennus, jota myöhemmin on laajennettu ns. elintasosiivellä.  Asuinrakennuksessa on viisi huonetta, tupakeittiö, wc, pesuhuone ja sauna. Asuinrakennuksen kokonaispinta-ala on verotustietojen mukaan 96 m2. Pinta-alaa ei ole tarkastusmitattu ja siitä todennäköisesti puuttuu koko elintasosiiven pinta-ala. Asuinrakennuksessa on vesikiertoinen keskuslämmitys sekä useita puu-uuneja, joiden kunto tulee tarkastuttaa ennen käyttöönottoa.  Vesikiertoinen patterijärjestelmä on tyhjennetty talveksi 2019 - 2020 ja vaatisi peruskorjauksen. Olohuoneen seinällä ja lattiassa on jälkiä patteriveden vuotovahingosta. Keittiöön on lisäksi asennettu ilmalämpöpumppu. Pannuhuoneessa on kaksi öljykattilaa, joista ainakin toista voi lämmittää myös puulla. Kattilat ovat vanhoja ja elinkaarensa loppupuolella. Lisäksi asuinrakennuksessa on joitain sähköpattereita.  Kiinteistö on ollut tyhjillään, eikä asumisen aikaisia lämmityskustannuksia ole tiedossa.

Minkäänlaista kuntotarkastusta rakennuksiin ei ole tehty. Ei lain vaatimaa energiatodistusta.

Kiinteistöllä on oma kaivo, jonka veden laatua ei ole tutkittu. Jätevesijärjestelmänä on todennäköisesti saostuskaivo ja maaimeytys. Toimeksiantajan mukaan likakaivo(je)n sijainti ei ole tiedossa. Kiinteistön läpi kulkee kunnan vesijohto- ja viemärilinja, johon liittymisestä voi tiedustella tarkemmin Padasjoen kunnasta.

Asuinrakennuksen lisäksi pihapiiristä löytyvät vanha navetta, jossa on myös pieni sepän paja, aitta, riihi/puimala sekä vuonna 1999 rakennettu 150 neliöinen liiketoimintakäytössä ollut autopaja, jossa on sekä korjaamo-, maalaamo-, että konttoritilaa. Pajalla on erillinen vesikiertoinen keskuslämmitys öljy- ja puukäyttöisellä kattilalla. Autopajasta on olemassa rakennuslupa-asiakirjat. Navetan, pajan ja riihen peltikatot on uusittu n. 10 vuotta sitten. 

Asuinrakennus kaipaa peruskorjausta sekä vanhaa taloa ymmärtävää ja arvostavaa omistajaa. 

Kiinteistövero, viimeisin 256,36 €

Kiinteistö sijaitsee kokonaisuudessaan pohjavesialueella. 

Maapohja on pääosin erittäin rehevää, mutta puusto kaipaa paikoin osaamista ja viitseliäisyyttä kasvukuntoon saamiseksi.

Kauppaan sisältyy käytännössä koko autopajan irtaimisto (katso erillinen liite). Kaupan yhteydessä mahdollista ostaa myös Massey Ferguson 590 traktori, sekä siihen sopivat klapikone, lumilinko ja takakauha.

Koronatilanteen takia vain yksityisnäytöt! Maastoon ja pihapiiriin voi käydä tutustumassa omatoimisesti, huomaa kuitenkin, että piha-alueella on nauhoittava kameravalvonta.

Tarjouskilpailu, tarjouksia ei käsitelä ennen tarjoustenjättöajan päättymistä. Tarjoustenjättö päättyy 9.6. klo 23.59.

Kaava Yleiskaava » Lisätietoja

Kaavamerkinnät M – Maa- ja metsätalousvaltainen alue ja AT – Kyläkeskuksen alue. Maakuntakaavassa kiinteistö on osin maaseudun kehittämisen kohdealueella ja kulttuuriympäristön tai maiseman kannalta maakunnallisesti arvokkaalla alueella.

Rantarakentamisoikeus Ei ole
Rasitteet ja rajoitukset On » Lisätietoja

Tieoikeus, aikaisemmin perustetut rasitteet

Kiinnitykset ja rasitukset On » Lisätietoja

Rasitustodistuksen mukaan viisi kappaletta kirjallisia panttikirjoja, yhteismäärältään 84.090 € (500.000 FIM), velkakiinnityksistä vapaana.

Tieoikeudet Ei ole » Lisätietoja

Ei merkintää tieoikeuksista. Oma tie maantieltä pihaan.

Osuus yhteisiin On » Lisätietoja

Yhteinen vesialue 576-409-876-1 Yhteinen maa-alue 576-409-878-1 Yhteinen maa-alue 576-409-878-2

Asbestikartoitus Kohteeseen ei ole tehty asbestikartoitusta
Energiatodistus Kohteella ei ole energiatodistusta