Haapaveden keskustan lähellä, loistavalla paikalla Turvekujan tuntumassa sijaitseva itsenäinen kiinteistö. Kiinteistöllä on varttunutta, arvokasvussa olevaa mänty-kuusi metsää n. 10,4 ha ja aktiiviviljelyssä olevaa peltoa n. 3,76 ha.

Komealla paikalla Haapaveden keskustan tuntumassa Raatesuon/Kiikkusuon reunalla n. 14,16 ha:n kiinteistö, jossa viljelyssä olevaa tukikelpoista peltoa n. 3,76 ha ja varttunutta, harvennettua ja hyvässä arvokasvussa olevaa kasvatusmetsää n. 10,4 ha. Kiinteistö sijaitsee aivan Raatesuon asuinalueen (Turvekujan tuntumassa) laidalla rajoittuen Turvekujan varren asuintontteihin. Palstan läpi kulkee viljelystie, joka lähtee Turvekujan viimeisestä mutkasta, viljelystie vie pellolle, reittiä käytetään myös ulkoiluun. Kiinteistö on lähes kokonaan kangasmaata, jossa polveilevaa korkeuseroa sekä pieniä kallioalueita. Koko palsta on harvennettu muutama vuosi sitten. Pellon laidan kuusivaltaisessa sekametsässä on muutamia yksittäisiä tuulenkaatoja, mutta metsä on nyt kauttaaltaan komeaa mänty-kuusi sekametsää, alavimmilla paikoin vähän koivua. 

Avo-ojissa oleva peltoala on ollut aktiiviviljelijällä vuokralla, vuokrasopimus on voimassa huhtikuuhun 2021 ja se sitoo myös tulevaa uutta omistajaa. Tukioikeuksien omistuksen ja hallinnan siirrosta neuvotellaan tarkemmin kaupanteon yhteydessä. 

Tilalla olisi myös hienoja tontin paikkoja, mikäli rakentamiseen myönnetään vaadittavat luvat.

Metsikkökuviolla kolme, turvekujan talojen vieressä mäennyppylällä sijaitsee pieni vanha varastorakennus, joka kuuluu myytävään kohteeseen.

Kaava Yleiskaava » Lisätietoja

Haapaveden keskustan osayleiskaava 2030

Rantarakentamisoikeus Ei ole
Rasitteet ja rajoitukset Ei ole
Kiinnitykset ja rasitukset Ei ole
Tieoikeudet On
Osuus yhteisiin Ei ole