Lammen rantaan rajoittuva erittäin reheväpohjainen metsätila ja aihio asumiseen tai vapaa-aikaan vartin matkan päässä Turengista.

Janakkalan kunnan Monikkalan kylässä sijaitseva Saukko -niminen kiinteistö Rn:o 1:11 (kiinteistötunnus 165-420-1-11). Kiinteistön pinta-ala on kiinteistörekisterin tietojen mukaan 21,05 hehtaaria. Kiinteistö rajoittuu Saukonlammin rantaan (vesijättö lunastamatta).

Kiinteistöllä sijaitsee 1950-luvulla rakennettu rintamamies-tyyppinen asuinrakennus, vähän vanhempi saunarakennus asuinhuoneineen sekä samaa aikakautta edustava navetta. Lisäksi pihapiirissä on kulttuurihistoriallisesti arvokas aittarakennus vuodelta 1844. Kiinteistö myydään irtaimistoineen. Irtaimistoon sisältyy muun muassa harmooni sekä käyttökuntoinen hunajalinko ja useita mehiläispesiä. 

Paikka on ollut aiemmin vapaa-ajan käytössä ja tällä vuosikymmenellä pääasiassa käyttämättä ja kylmänä. Kiinteistöllä on sähköliittymä sekä oma kaivo. Vesi juoksee vain jos itse juokset. Asuinrakennuksessa on peltikate, jonka alla ei ole minkäänlaista aluskatetta. Peltikatto on muutamin paikoin hieman vuotanut ja yläkertaan rakennetun kesähuoneen katossa on siitä johtuvaa kosteusvauriota. Asuinrakennuksessa on leivinuuni ja puuhella sekä kaksi pönttöuunia. Yläkerrassa on lisäksi kamiina. Saunarakennuksessa on puukiuas sekä pata ja asuinhuoneessa muurattu hella-pystyuuni. Tulisijojen tai hormien kunnosta ei ole tietoa. Uunin päällä roikkuvat leivät olleet sijoillaan 1970-luvulta.

Maapohja on erittäin rehevää, paikoin puhdasta lehtoa. Osa metsikkökuvioista vanhaa maatalousmaata, joka on metsittynyt/metsitetty.

Pihapiirissä on useita vanhoja hoitoa kaipaavia omenapuita. Oma pihatie Mäkikulmantieltä huonohko, mutta varoen ajettavissa tavallisella henkilöautolla. 

Kiinteistövero 2019 197,40 €
Sähköliittymä perusmaksu (Elenia, 1.9.2019 alkaen) 19,67 €/kk

Asuinrakennuksen pinta-ala tarkistusmittaamaton. Rakennusvuosi on arvio.

Sovi oma näyttösi!

Kaava Yleiskaava » Lisätietoja

Osa kiinteistöstä Janakkalan läntisen rantayleiskaavan alueella. Kaavamerkintä M - maa- ja metsätalousvaltainen alue. Alueella on sallittu vain maa- ja metsätaloutta palveleva rakentaminen.

Rantarakentamisoikeus Ei ole
Rasitteet ja rajoitukset Ei ole
Kiinnitykset ja rasitukset Ei ole
Tieoikeudet Ei ole » Lisätietoja

Tie perille naapurin maiden kautta. Ei rasitemerkintää kiinteistörekisteriotteessa. Mäkikulmantien tiemaksu 2019 35,36 €

Osuus yhteisiin On » Lisätietoja

Yhteinen vesialue 165-420-876-1 Yhteinen vesialue 165-420-876-2

Asbestikartoitus Kohteeseen ei ole tehty asbestikartoitusta
Energiatodistus Kohteella ei ole energiatodistusta