Ostohinnaltaan edullinen taimikkovaltainen tila n. 6 km päässä Nilsiän keskustasta

Hyvä tilaisuus päästä reilun kokoisen kahden vierekkäisen tilan muodostaman kokonaisuuden omistajaksi edullisesti.  Kohde on taimikkovaltainen ja lisäksi  on viljeltävää, muokkaamatonta aukkoa n. 5,1 ha.  Rehevä, hyvin tuottava kasvupohja (OMT/MT). 

Hintapyynnöllä hehtaarihinnaksi tulee n. 1213 €. 

N. 8 ha on merkitty FSC-sertifioinnin korkean suojeluarvon alueeksi (HCV). Tieto perustuu kaukokartoitukseen ja todelliset suojeluarvot on selvitettävä maastossa. Jos suojeluarvoja on, voi sillä olla merkitystä metsien käsittelyyn, jos puunostaja on sitoutunut noudattamaan FSC-sertifioinnin vaatimuksia.  Sertifiointi ei perustu lakiin, vaan sen tarkoituksena on vahvistaa puutuotteiden menekkiä maailmalla.   Sertifioinnin kriteerejä noudattamalla osoitetaan, että metsiä käytetään ekologisesti ja taloudellisesti kestävästi luonnon monimuotoisuus huomioon ottaen. FSC:n  mukainen HCV-merkitä ei tarkoita, että kohde olisi automaattisesti sama kuin metsälain 10 §:n tarkoittama erityisen tärkeä elinympäristö,  joita tällä kohteella arviontekijän tietojen mukaan on kuviolla 3 (0,6 ha) ja kuviolla  8 (0,2 ha), jotka on merkitty tuoreeksi lehdoksi. 

Kaupanpäällisinä tulee   pitkään asumattomana ollut asuinrakennus vuodelta 1932 (kiinteistöverolipun mukaan  rakennusvuosi 1945). Sähköt on. Navetassa on  varastotiloja ja wc ja lisäksi tilalla on  ulkosauna ja paljon viinimarjapensaita. Myyjät vievät haluamansa irtaimiston pois sovittuun päivään mennessä, loput jäävät korvauksetta tilalle eivätkä myyjät vastaa niiden eikä rakennusten mahdollisista hävittämiskustannuksista.  Rakennukset myydään purkukuntoisina, vaikka sinänsä tässä olisi hyvä paikka piilopirtille!

Tarjoukset 3.10. klo 12 mennessä, kiitos!

Osoite Laitisenmäki 491 A, Nilsiä

 

Kaava Ei kaavaa
Rantarakentamisoikeus Ei ole
Rasitteet ja rajoitukset On » Lisätietoja

Naapuritilojen Kettupönkä ja Iidan ja Kallen metsä tieoikeus rasittaa Mäenaluksen tilaa.

Kiinnitykset ja rasitukset Ei ole
Tieoikeudet On » Lisätietoja

Pekkarilan yksityistie kirjattu Mäenaluksen oikeudeksi, ks. tarkemmin kiinteistörekisteriotteet.

Osuus yhteisiin On » Lisätietoja

Kummallakin tilalla Kaaraslahden I osakaskunta, 297-495-876-1

Asbestikartoitus Kohteeseen ei ole tehty asbestikartoitusta
Energiatodistus Kohteella ei ole energiatodistusta