Oriveden (Längelmäen) Tunkelon kylällä Salmenperän tila.
Tilalla on tilan talouskeskus, hyvää metsää, joutomaan peltoa (ei viljelytukia), rantaa ja tulevaan kaavaan merkitty vapaa-ajan asunnon rantarakennuspaikka.

Talouskeskuksessa on rakennuksina asuinrakennus, navetta, pihasauna ja lato.
Asuinrakennus on puurakenteinen, rakennettu vuonna 1947. Kiinteistöveroilmoituksne mukaan rakennuksen asuinpinta-ala on 87 m2 ja kokonaisala on noin 130 m2. 
Talossa on tiloina asuinkerroksessa kaksi makuuhuonetta, tupa, keittiö, wc/suihku, eteinen ja muuta tilaa. Vintillä on pari alkuperäiskuntoista kesähuonetta ja kellarissa on kellari sekä varastotilaa. Yläkerta on melko korkea, joten sinne saa tarvittaessa rakennettua lisää tilaa. 
Talo on kunnoltaan välttävä. Talossa suurimpana rakenteellisena ongelmana on sen alla kallistuva ja osittain murtunut sokkeli/perustus. Lisäksi talo tarvitsee täyden pintaremontin päivttääkseen sen kunto nykyaikaiseksi.
Talon lämmitys tapahtuu puulla, tulisijoina on leivinuuni ja puuhella. Yhdessä huoneessa on tiiliuuni/takka, jonka lämmityskunnosta ei ole myyjällä täyttä varmuutta. Lisäksi osassa huoneita on sähköpatterit lämmitykseen.
Talossa on sähkö ja vesi tulee pumpulla omasta porakaivosta. Jätevesijärjestelmänä on sakokaivot ja niiden jätevesiastuksen kelpoisuudesta ei ole täyttä varmuutta.
Kunto-, asbestikartoitusta tai energiatodistusta ei ole laadittu, laaditaan ostajan niin vaatiessa.
Rakennuksesta saa remontoimalla viihtyisän ja tilavan kodin tai vapaa-ajan asunnon. Kohde on ollut viime vuodet vapaa-ajan käytössä.

Pihassa on talousrakennuksina puurakenteinen navetta, pihasauna ja lato. Ne ovat kaikki purkukuntoisia.
Keskeneräisessä rantayleiskaavassa on pihapiiriin osoitettu talouskeskukselle rantasauna lähes umpeen kasvaneen Kartiskalahden suulle.
Pihan ympärillä on pari hehtaaria kesantopeltoa, joista on niitetty heinät vuosittain. Pelloissa ei ole peltotukia.

Tilan länsipäässä Pitkäveden rannalla on Oriveden keskeneräisessä rantayleiskaavassa merkitty vapaa-ajan rantarakennuspaikka.
Kaava on jo Oriveden kaupunginvaltuuston hyväksymä, mutta on yleisvalitusten vuoksi vielä hallinto-oikeuden ratkaisua odottamassa. Ko. rakennuspaikan käyttöä valitukset eivät koske.
Rakennuspaikalla on pieni purkukuntoinen, puurakenteinen saunamökki.
Tilalla on vapaata rantaviivaa yli 400 metriä ja lisäksi toinen mokoma rantaa umpeen kasvaneen Kartiskansalmen lahden suulla, jonne on kaavassa merkitty vesialueelle viitasammakon elinympäristö.
Kaavan rakennusmääräykset ovat liitteissä.

Tilalla on metsää reilut 20 ha, jossa on uudistuskypsää noin 14 ha. 

Kohde myydään tarjousten perusteella, lähtöhinta on 210 000 €.

Soita ja sovi esittely!


 

Kaava Kaava laadinnassa » Lisätietoja

Myyntikohde sijaitsee rantayleiskaavan alueella. Kaava on jo Oriveden kaupunginvaltuuston vahvistama, mutta on ELY:n valituksen alaisena hallinto-oikeudessa. Tällä hetkellä rakennuspaikkaa tulkitaan rakennusjärjestyksen mukaan.

Rantarakentamisoikeus On » Lisätietoja

Tilalla on yksi vapaa-ajan rantarakennuspaikka.

Rasitteet ja rajoitukset Ei ole » Lisätietoja

Kiinteistöreksiterin mukaan tilaan ei kohdistu rasitteita.

Kiinnitykset ja rasitukset Ei ole » Lisätietoja

Kiinteistö myydään kaikista kiinnityksistä ja rasituksista vapaana.

Tieoikeudet On » Lisätietoja

Kulku Tunkelontieltä (tie 14247) omaa maata pitkin pihaan.

Osuus yhteisiin On » Lisätietoja

Tilalla on osuudet yhteisiin vesialueisiin.

Asbestikartoitus Kohteeseen ei ole tehty asbestikartoitusta
Energiatodistus Kohteella ei ole energiatodistusta