Uutta rakastajaansa ja pelastajaansa odottava hirsirunkoinen punainen tupa piharakennuksineen. Omaa maata reilu yhdeksän hehtaaria ja valtion tietä lähes pihaan.

Padasjoen kunnan Vesijaon kylässä (Romonkulmalla) sijaitseva Toivola -niminen kiinteistö Rn:o 9:6 (kiinteistötunnus 576-415-9-6). Kiinteistön pinta-ala on kiinteistörekisterin tietojen mukaan 9,118 hehtaaria. Metsäarvion mukainen pinta-ala on 9,3 ha, josta 8,3 ha on metsämaata. 

Kiinteistöllä sijaitsee vanha rossipohjainen hirsirakenteinen lautavuorattu asuinrakennus (rakennusvuosi todennäköisesti 1926), jossa on kuisti, porstua, keittiö ja kaksi huonetta. Vintti on avointa tilaa. Rakennuksen katto on uusittu, mutta ajankohta ei ole tiedossa. Keittiön leivinuuni ja suuri osa piipusta muurattu 1993. Nykyisen omistajan toimesta on aloitettu päärakennuksen remonttia, mutta työt ovat kesken ja odottavat uutta innokasta tekijää. Keittiön sähköistyksiä on uusittu, mutta muten sähköt kaipaavat uusimista. Huoneet on otettu hirsipinnalle. Kiinteistölle on tehty uusi n. 5,5 metriä syvä rengaskaivo 2019. Kaivon tuotto on hyvä ja vesi aistinvaraisesti hyvää. Veden laatua ei ole tutkittu. Kaivossa on pumppu ja vesi tulee sisälle keittiöön. Vuonna 2019 on tehty myös uusi jätevesijärjestelmä, jossa on yksi saostuskaivo sekä imeytyskenttä. Sähköliittymä on ja se siirtyy kaupassa ostajalle.

Asuinrakennuksen lisäksi pihapiiriin kuuluu saunarakennus, yhden huoneen "pikkumökki", navetta sekä liiteri. Vähän erillään on latorakennus, jonka toisessa päädyssä on riihi. Ulkorakennukset ovat pääosin huonokuntoisia. Navettaan on vaihdettu katto luultavasti samaan aikaan asuinrakennuksen kanssa. Pikkumökkiin ja saunaan on uusittu muureja samaan aikaan päärakennuksen kanssa. Mökissä on myös keittolevyllinen kamina. 

Kiinteistöllä on kesken vesiensuojeluhanke, jossa osin myytävän kiinteistön alueella rakennetaan laskeutusallas ja läjitetään altaan kaivumassoja. Hankkeesta ei aiheudu maanomistajalle kuluja tai hoitovelvoitteita, eikä siitä tule tuloja. Alueen kartta on esitteen liitteenä. Alue on merkitty maastoon punaisin kuitunauhoin.

Pihapiirissä on vanhoja omenapuita ja useita vanhoja marjapensaita. Lisäksi löytyy raparperia. Keskipihalla lipputangon ympärillä ja asuinrakennuksen edustalla kasvaa vuorenkilpeä.

Kiinteistö myydään irtaimistoineen. Myyjä vie pois ladossa olevat heinäseipäät, kärrynpyörät sekä pihakaluston.

 

Tarjouskilpailu, tarjouksia ei käsitellä ennen tarjoustenjättöajan päättymistä. Tarjoustenjättö päättyy 30.6.2021 klo 23.59.

Lisäys 8.6.
Asuinrakennuksen ulkomitat n. 10 m x 7 m, huoneistoala n. 60 m2. Pinta-alaa ei ole tarkastusmitattu.

Kaava Yleiskaava » Lisätietoja

Vesijako- ja Salmentaustanjärven ranta-alueiden yleiskaava, kaavamerkintä M. Katso tarkemmin kaavaote ja -merkinnät.

Rantarakentamisoikeus Ei ole » Lisätietoja

Rakentaminen kielletty 150 m rantaviivasta.

Rasitteet ja rajoitukset Ei ole
Kiinnitykset ja rasitukset On » Lisätietoja

Sähköinen panttikirja 21.000 €. Siirretään ostajalle tai määräämälleen kaupanteon yhteydessä velkakiinnityksistä vapaana.

Tieoikeudet Ei ole » Lisätietoja

Ei merkintää kiinteistörekisteriotteella. Lyhyt tienpätkä naapurin maan läpi valtion tieltä.

Osuus yhteisiin On » Lisätietoja

Yhteinen vesialue 576-415-876-4, Yhteinen vesialue 576-415-876-20, Yhteinen venevalkama 576-415-878-2

Asbestikartoitus Kohteeseen on tehty asbestikartoitus
Energiatodistus Kohteella ei ole energiatodistusta