Mökki, maatila ja metsätila samassa paketissa Hällinmäellä!

Mökki, maatila ja metsätila samassa paketissa Hällinmäellä! Hyvä tieyhteys, rehevät maat ja vieressä Hällinlampi. Kohteen osoite on Juvantie 676 b, 77330 Virtasalmi.

Kiinteistön kokonaispinta-ala on 10,360 ha, josta metsätalousmaata on n. 6,5 ha, peltoa peltolohkorekisterin mukaan 3,38 ha sekä rakennukset ja piha n. 0,4 ha. Muu osa alasta on tietä ja piennarta.

Metsätalousmaata on n. 6,5 ha, joka sisältää 0,1 ha joutomaata (rantaluhta Hällinlammen rannassa). Kokonaispuusto on n. 329 m3, maapohja rehevyydeltään tuoretta tai lehtomaista. Kuviot 9 ja 10 (yht. 1,7 ha) ovat aukeita, eli ne pitää uudistaa. Kuviolla 10 on ollut majavien aiheuttama tulvatuho, joka edellyttää toimenpiteitä (raivaus, ojitusmätästys, istutus). Katso tarkemmat metsätiedot liitteistä (mm. kuviokirja ja arviolaskelma) sekä myös valokuvista.

Hyvölän talo on vuonna 1963 valmistunut puurakenteinen, vapaa-ajan käytössä oleva asuinrakennus n. 49 m2 (ulkoseinistä mitattuna kokonaisala on n. 54 m2). Talo on maalattu ulkopuolelta vuonna 2018. Rakennuksessa on tupa, keittiö, makuuhuone, eteinen ja kuisti. Lämmitys puilla (leivinuuni, pönttöuuni ja hella) sekä tarvittaessa sähköpattereilla. Kohteessa on 1 x 25 A sähköliittymä, joka siirtyy kaupassa ostajalle. Talousjätteet voi viedä yhteiskeräyspisteeseen, vuosimaksu tällä hetkellä noin 50 euroa.

Lisäksi pihapiirissä on vanha hirsiaitta sekä entinen navettarakennus, jossa on puilla lämpiävä sauna ja varastotilaa. Pihassa on rengaskaivo, josta vettä saa käsikäyttöisellä pumpulla. Vesi on johdettu saunalle letkulla, ja pesuvesi päätyy maaimeytykseen. Jätevesijärjestelmää ja juoksevaa vettä ei siis ole, vaan aitan päädyssä on eko-wc. Kohde sijaitsee vesiosuuskunta Majavan toiminta-alueella ja sinne on mahdollista saada vesijohtoliittymä; liittymän hinta on esitteen laatimisajankohtana 5721,25 euroa (lisäksi rakennus- ja kaivuutyöt kiinteistön alueella kuuluvat omistajan vastuulle). Tällöin myös jätevesijärjestelmä on saatettava ympäristönsuojelusäädösten edellyttämään kuntoon. Lisätietoja oheisista linkeistä (vesiosuuskunnasta ja ympäristöhallinnosta). 

Pihan vieressä on pelto, jonka pinta-ala on peltolohkorekisterin mukaan 3,38 ha. Pelto on vuokrattu vuoteen 2024 asti; vuokrasopimus jatkuu lähtökohtaisesti ennallaan tilan omistajanvaihdoksesta huolimatta (lisätietoja maanvuokralaista). Pelto on loivasti viettävää kivennäismaata yhtenäisessä lohkossa. Aiemmin siinä on viljelty mm. kuminaa, vuonna 2021 ohraa.

Rakennusten esittely sovitaan välittäjän kanssa; muutoin kohteeseen voi tutustua omatoimisesti (metsä, pelto, piha).

Kohteen hintapyyntö on 55 000 euroa. Ostaja voi tarjota myös vähemmän tai enemmän kuin hintapyyntö. Tarjoukset kirjallisesti/sähköisesti välittäjälle määräaikaan mennessä:    a) tämän sivuston tarjouslinkin kautta,    b) sähköpostitse: henrik . roschier (at) metsatilat . fi   tai    c) kirjallisesti osoitteeseen: Järvi-Suomen Metsätilat Oy LKV, Seunalantie 1, 76850 Naarajärvi. 

Ks. tarjousmenettelyn säännöt oheisesta linkistä. Tarjoukset käydään läpi määräajan päättymisen jälkeen. Myyjällä on oikeus hyväksyä tai hylätä mikä tahansa tarjous.

Kaava Ei kaavaa » Lisätietoja

Ei kuntatason kaavaa. Etelä-Savon maakuntakaavassa lähin kohde on v 5.394 Virtasalmi-Juva päävesijohto (Itätuulentien varressa).

Rantarakentamisoikeus Ei ole
Rasitteet ja rajoitukset On » Lisätietoja

Kiinteistörekisteriotteen mukaan tieoikeudet ja -rasitteet: Tieoikeus (000-2005-K23494) Hällinmäen-Itäkylän yksityistie leveys 12 m, Tieoikeus (000-2017-K42517) leveys 5 m.

Kiinnitykset ja rasitukset Ei ole
Tieoikeudet On » Lisätietoja

Kiinteistörekisteriotteen mukaan tieoikeudet ja -rasitteet: Tieoikeus (000-2005-K23494) Hällinmäen-Itäkylän yksityistie leveys 12 m, Tieoikeus (000-2017-K42517) leveys 5 m. Tiemaksun suuruusluokka on noin 20 eur/v (Itätuulentie).

Osuus yhteisiin On » Lisätietoja

Yhteinen vesialue 593-876-3-3 Hällinmäen osakaskunta, Yhteinen vesialue 593-876-15-2 Maaveden osakaskunta (useassa kunnassa).

Asbestikartoitus Kohteeseen ei ole tehty asbestikartoitusta
Energiatodistus Kohteella ei ole energiatodistusta