Upea kokonaisuus Posion Lososenniemessä. Myytävä kohde koostuu kahdesta eri tilasta, jotka ovat rajanaapureina.

Olkkoskumpu 

Kokonaispinta-ala 27,84 ha, josta vesialuetta 1,19 ha. Vesialueet ovat tilan sisällä olevat kaksi lampea. Pinta-alasta on metsämaata 18,2 ha.  Tila on upealla mäntykankaalla, rajoittuen pitkiä matkoja Suolijärveen. Tilalle onkin kaavoitettuna yhteensä 14 kaunista lomarakennuspaikkaa. Rakennusoikeus yhdellä tontilla on 80 k-m2. Yhteensä rakennusoikeutta on 1.120 k-m2. Tilalle on myös kaavoitettuna virkistyskäyttöön olevia alueita mm. venevalkamapaikka, retkeily- ja ulkoilualue sekä urheilu- ja virkistyspalvelualue (voi rakentaa esim. laavun, kodan, autiotuvan tai yhteiskäyttöisen rantasaunan). Metsäalue on merkitty MU-alueeksi, mikä tarkoittaa maa- ja metsätalousaluetta, jolla on ulkoilun ohjaamistarvetta tai ympäristöarvoja.

Rantaniemi

Tila sijoittuu kauniiseen niemeen, rantaviivaa on niemen ympäri yhteensä reilu 500 m. Tilalla on vanha hirsirakennus, joka on alkujaan tehty 1888 ja siirretty myöhemmin tähän niemeen.  Nykyiset omistajat ovat remontoineet, vanhaa kunnioittaen, sisäpuolta vuosina 2009 - 2015.  Rakennus käsittää ison pirtin, jossa todella massiivinen uuni,  kolme makuuhuonetta, keittiö. Vessa on ulkona. Vintillä on puhallusvillat eikä tila ole käytössä. Keittiöstä löytyy normivarustus,  kaasujääkaappi ja -hella.  Lämmönlähteinä ovat uunit.  Tilalla ei ole sähkö- eikä vesiliittymiä.  Nykyiset omistajat ovat aurinkopaneelilla saaneet sähkön mm. televisioon tai tietokoneelle.  Rakennuksessa on ulkopuollella jonkin verran laitamista mm. joitain ikkunoita maalata ym.

Muita rakennukskia tilalla on sauna, aitta/liiteri, liiteri, maakellari, laavu, venehuone.  Pihalla on riistapelto ja kasvimaa, jossa mm. mansikoita.

Irtaimesta suurin osa jää, mm. polttopuut. Irtaimesta pitää vielä keskustella myyjien kanssa.

Tilalle kohdistuu kaava, jossa merkintä RA/s = Loma-asuntojen korttelialue, jolla ympäristö on säilytettävä. Alueella olevia rakennuksia ei saa purkaa ilman rakennuslautakunnan lupaa. Rakennuslaitakunta voi myöntää luvan purkamiseen vain jos purkamiseen on pakottava syy.

Kiinteistövero on ollut yhteensä 338,88€.

Tämä on upea ja monipuolinen kokonaisuus, joka on käytävä itse katsomassa. Ole yhteydessä Ulla Käkelään, jos haluat mennä paikan katsomaan.  P. 040 735 1360 tai ulla.kakela@metsatilat.fi

Kaava Ranta-asemakaava » Lisätietoja

Tilalle Olkkoskumpu on kaavoitettuna yhteensä 14 lomarakennuspaikkaa. Lisäksi kaavassa on määriteltynä paikat venevalkamalle sekä retkeily- ja ulkoilualueelle. Metsän alue on kaavoitettu merkinnällä MU = Maa- ja metsätalousvaltainen alue, jolla on ulkoilunohjaamistarvetta. Tilalle Rantaniemi on kaavalla suojeltu nykyiset rakennukset. Lisäksi länsipuolelle on kaavoitettu VU = Urheilu ja virkistysalue.

Rantarakentamisoikeus On » Lisätietoja

Katso kaava.

Rasitteet ja rajoitukset On » Lisätietoja

Tierasitteita.

Kiinnitykset ja rasitukset On » Lisätietoja

Myydään vapaana. Ostaja saa vapaat panttikirjat.

Tieoikeudet On
Osuus yhteisiin On » Lisätietoja

Katso kiinteistörekisteriote.

Asbestikartoitus Kohteeseen ei ole tehty asbestikartoitusta
Energiatodistus Kohteella ei ole energiatodistusta