Ranualla näppärä kokonaisuus, joka sisältää 95,7ha metsätilan sekä vaatimattoman vapaa-ajan rakennuksen. 

Metsä yhdessä palstassa. Vuonna 2020 syksyllä tehdyn tila-arvion mukaan metsämaata 46,5ha ja ainespuuta 3 207m3. Puusto suurimmaksi osaksi nuorissa kasvumetsissä, joita on noin 34ha ja varttuneissa kasvatusmetsissä, joita on 11ha. Tilalla on 1,5ha oma lampi. 

Tilalla metsästysvuokrasopimus Kaiston Erän kanssa. Mahdollisuus päästä seuran jäseneksi jos maat annetaan seuralle vuokralle. Tällöin liittymismaksu on ilmainen. Jos maat annetaan vuokralle, saa samalla oikeuden kanalinnustukseen seuran maille. Kanalinnustukseen seuralla on maita vuokralla noin 5 000ha. Tila rajoittuu etelärajalla valtion maihin, joissa laajat metsästysmahdollisuudet.

Tila rajoittuu Näskäjärveen, jossa omaa rantaviivaa noin 800m. Tilalla on rannassa todella kauniilla paikalla vuonna 2006 valmistunut noin 30m2 mökki, joka on rakennettu kahdesta parakista. Pinta-alaa ei ole tarkastusmitattu. Mökissä tupakeittiö, pieni makuuhuone ja sauna. Mökki lämpiää takalla ja kaasu käyttöisellä lämmittimellä. Ei sähkö- eikä vesiliittymää. Mökissä on aurinkopaneeli ja aggregaatti, mutta niiden toimivuudesta ei ole tietoa, sillä mökki on ollut asumattomana muutaman vuoden. Juomavedet pitää tuoda itse, saunaan veden saa järvestä. Käytetty vesi johdetaan maahan. Ulkona pieni varastorakennus, jossa puucee. Myyjä käy hakemassa pirtin pöydän pois, muu irtaimisto sovitaan erikseen.

Lumi on painanut mökin katon rikki ja se on uusittu vuonna 2019. Mökin piippu mennyt rikki lumen painosta toissa talvena ja se on uusittu viime syksynä. Mökin etelä kulma on hieman painunut. Tämän johdosta osa mökin ovista ei mene kunnolla kiinni ja makuuhuoneen nurkka on hieman ratkennut.

Rakennukselle ei ole tehty loppukatselmusta sen valmistumisen jälkeen. Ostaja vastaakin loppukatselmuksen tekemisestä, sekä mahdollisista korjauskehotuksista tai vaihtoehtoisesti rakennuksen purkamisesta.

Tila on osakkaana Paljakkalammen metsätiessä (Näskäntie). Tie on kunnostettu parin-kolmen vuoden sisällä, jonka takia tiemaksu on viime vuonna ollut normaalia suurempi, 372€. Aikaisempina vuosina maksu on ollut noin 50€. Näskäntieltä kulkee oma tie mökille, joka on paikoin huono kuntoinen. Kiinteistövero on ollut noin 200€/vuosi.

Myydään tarjousten perusteella. Tarjoukset tulee olla perillä viimeistään sunnuntaina 22.8.2021. Tarjoukset ensijaisesti Metsätilat.fi sivuston kautta tai vaihtoehtoisesti suoraan sähköpostiin: seppo.kyllonen@metsatilat.fi

Kaava Ei kaavaa » Lisätietoja

Näskäjärvelle yms lähialueen järville on suunnitteilla kaavoitusta lähi vuosille.

Rantarakentamisoikeus Ei ole
Rasitteet ja rajoitukset On » Lisätietoja

Kiinteistörekisteriotteen mukaiset tieoikeudet.

Kiinnitykset ja rasitukset Ei ole
Tieoikeudet On » Lisätietoja

Kiinteistörekisteriotteen mukaiset. Paljakkalammen metsätieltä kulkee oma tie mökille rantaan.

Osuus yhteisiin On » Lisätietoja

1) Yhteinen vesialue 683-401-876-3 Vesialue (VM):49 2) Yhteinen maa-alue 683-401-878-2 Maa-alue (VM):49

Asbestikartoitus Kohteeseen ei ole tehty asbestikartoitusta
Energiatodistus Kohteella ei ole energiatodistusta