Myytävänä Punkaharjulla Särkijärven rantaan rajoittuva reilun kokoinen metsätila!

Tilalla on kuusi- ja mäntyvaltaista puustoa noin 5624 m³, josta reilu 60 prosenttia on tukkipuuta. Puusto on kehitysluokkajakaumaltaan tasainen, mikä mahdollistaa tasaiset hakkuutulot jatkossakin. Puuston määrän laskennallinen kasvu on noin 5,8 m³/ha/vuosi. Maapohjat ovat kantavia tuoreita ja lehtomaisia kankaita, mutta korkeuserot voivat paikoin hankaloittaa puunkorjuuta.

Tilan pinta-alasta reilu 40 prosenttia on taimikoita, jotka ovat pääosin hoidettuja T2 kehitysluokan taimikoita. Noin 4 hehtaari on T1 kehitysluokan taimikkoa, jolla ei ole välitöntä taimikonhoitotarvetta. 

 

Kohteella sijaitsee vuonna 1966 valmistunut käsin vuollusta hirrestä valmistettu lomarakennus Särkijärven rannalla. Rakennus on kokonaisalaltaan 32 m² ja siihen kuuluu viihtyisä saunatupa sekä sauna. Ranta on puhdas hiekkaranta ja aukeaa aamuaurinkoon. Särkijärven rantoja ei ole kaavoitettu, eli rakentaminen edellyttää poikkeuslupaa. Lomarakennus voidaan myydä erikseen 5000 m² tontilla kuviokartan sinisen alueen mukaisesti.

 

Tilalla on hyvät tieyhteydet, jotka palvelevat puunkuljetuksen tarpeita. Särkijärven yksityistie kulkee tilan halki ja rantaan loma-asunnolle on tehty kantava metsäautotie.

Tilaan kuuluu myös noin 600 m² kokoinen erillinen palsta Särkijärven rannassa (ks. kuviokartta 2). 

 

HUOM! Metsätilasta voi tarjota lomarakennuksen kanssa tai ilman. Lisäksi ostaja voi tarjota pelkästään lomarakennuksesta 5000 m² neliön tontilla (kuviokartan sininen alue). Lohkomiskulut tulevat maksettavaksi ostajalle.

Tarjoukset pyydetään 31.5.2021 klo 15.00 mennessä välittäjälle: ​ a) tämän sivuston tarjouslinkin kautta, b) sähköpostitse: simo.ikaheimonen (at) metsatilat. fi  tai   c) kirjallisesti osoitteeseen: Järvi-Suomen Metsätilat Oy LKV, Olavinkatu 23, 57130 Savonlinna.

Kaava Ei kaavaa
Rantarakentamisoikeus Ei ole
Rasitteet ja rajoitukset Ei ole » Lisätietoja

Venevalkama (000-2008-K15322)

Kiinnitykset ja rasitukset Ei ole
Tieoikeudet Ei ole » Lisätietoja

Särkijärven yksityistie, tiemaksut vuosittain noin 120 euroa.

Osuus yhteisiin On » Lisätietoja

Yhteinen vesialue 740-876-52-1 Porkalan osakaskunta