Hyvinhoidettu metsätila Vuotson kylässä vapaa-ajan rakennuksineen.

Helposti saavutettava metsätilan ja vapaa-ajan rakennusten kokonaisuus Suomen eteläisimmässä saamelaiskylässä, Vuotson kylässä. Kohteelle menee asfalttitie perille asti Kuusikiekeröntietä pitkin.

Kohteen pinta-ala on kiinteistärekisteriotteen mukaan 33,22 ha.

Kohteelta on erittäin hyvä saavutettavuus erilaisiin vapaa-ajan aktiviteetteihin! Valtionmaat ovat helposti saavutettavissa ja tilalta on matkaa Urho Kekkosen kansallispuistoon sekä Sompion luonnonpuistoon alle 20 kilometriä. Lisäksi Vuotson eteläpuolella Porttipahtan tekojärven eteläpuolella on laaja Pomokairan erämaa-alue ja Lokan tekoaltaan eteläpuolella Koitelaisenkairan erämaa-alue. Vuotsosta on matkaa Saariselän matkailukeskukseen noin 40 kilometriä.

Vuotson pohjoispuolella sijaitsee myös Tankavaaran kultakylä palveluineen. Vuotsossa on mm. kauppa sekä koulu. Vuotson kylän läpi virtaa Vuotson kanava, joka yhdistää Euroopan suurimpia tekojärviä Lokkaa ja Porttipahtaa, joten kalavedet ovat käden ulottuvilla. Lähialueella kulkee ulkoilureittejä sekä melontareittejä.

Tilan rakennukset ovat kunnoltaan tyydyttäviä, mutta päärakennukseen on tehty mm. peltikatteen uusiminen sekä märkätilojen kunnostus 2006. Rakennuslupapiirrustusten mukaan päärakennuksen yhteenlaskettu kerrosala on noin 89 m2 ja huoneistoala noin 51 m2. Sisätilan pinnat kaipaavat päivittämistä.

Yksikerroksisessa päärakennuksessa ulkovuori on lautaverhoilulla, lattiat lankkua ja märkätiloissa betoni. Vesikate on peltikatto. Rakennuksessa on terassi, eteinen, olohuone, keittiö, 2 makuuhuonetta, takkahuone, saunatupa sekä sauna. Rakennus on valmistunut vuonna 1969. Päärakennuksessa on ennen ollut lämmityskattila, mutta kattila ja patterit on purettu pois ja tilalle on rakennettu takkahuone. Keittössä on pieni uuni/liesi-yhdistelmä sekä jääkaappi.

Päärakennuksessa on sähköliittymä, joka siirtyy kaupan mukana ostajalle. Lämmitys tapahtuu sähköpattereilla sekä takkahuoneessa on lisälämmönlähteenä kamiina. Pihassa on kaivo, johon tulee kunnallinen vesijohto, mutta vesiliittymä on sanottu irti. Kohteessa on nykyään kantovesi ja olemassa oleva jätevesijärjestelmä ei välttämättä täytä nykyisen asetuksen vaatimuksia. Kohdetta ei ole pidetty lämpimänä ympärivuotisesti.

Lisäksi pihapiirissä on suuri kota, kaksi kappaletta varastorakennuksia sekä kuivakäymälä. Piha-alue on luonnontilainen ja lähin naapuri on noin 70m päässä.

Kiinteistövero on myyjän ilmoituksen mukaan noin 100-150 euroa / vuosi.

Tilalla ei ole voimassa olevaa metsästysvuokrasopimusta.

Tilan puustot ovat asianmukaisesti hoidettuja, harvennushakkuut on suoritettu ajallaan ja kaikki tarvittavat taimikonhoidot on tehty.

Tässä on huippukohde erähenkiselle ja omaa rauhaa arvostavalle henkilölle!

Myydään tarjousten perusteella. Tarjoukset tulee olla perillä sunnuntaina 31.1.2021 klo 13.00 mennessä.

Kaava Ei kaavaa
Rantarakentamisoikeus Ei ole
Rasitteet ja rajoitukset On » Lisätietoja

Rasitteet, käyttöoikeudet ja käyttörajoitukset: 1) Maantien suoja-alue (000-2017-K9281) Rekisteröintipvm: 24.10.2020 Arkistoviite: MMLm/4508/33/2016 Rasitettu: 758-410-44-3 Kiemura

Kiinnitykset ja rasitukset Ei ole
Tieoikeudet Ei ole
Osuus yhteisiin Ei ole
Asbestikartoitus Kohteeseen ei ole tehty asbestikartoitusta
Energiatodistus Kohteella ei ole energiatodistusta