Parviaisessa, Iijoen Lassinniemellä peltomaisemassa vanha maatila, osoite Parviaisentie 30. Tilalla on metsämaata 110.7 hehtaaria, vanhaa viljelemätöntä peltoa n. 5,7 hehtaaria (jokivarren kivennäismaapeltoa), kitu- ja joutomaita 33,8 hehtaaria sekä talouskeskuksen tontti n. 1,1 hehtaaria. Upea, rauhallinen paikka Iijoen kalaisien harrivirtojen äärestä. Yllä oleva kuva pihapiiristä takavuosilta kun tilaa vielä asuttiin.

Tilan metsät ovat pääosin varttuneita ja uudistuskypsiä metsiä, hakkuita ei ole tehty viime aikoina.

Tilan hirsirakenteinen päärakennus on purkukuntoinen, osaa kehikosta voi olla hyödynnettävissä . Osa rakennuksesta on painunut ja alin kerta lahonut sekä katto on vuotanut vuosia ja seinätkin osin lahoneet. Sähköliittymä on irtisanottu. Pihassa on vielä ryhdikkäässä kunnossa oleva vanha, peltikattoinen tiilinavetta, n. 20mx8m, joka on hyvää varastotilaa, navetan ylisillä on laaja heinälato-osa, jonne on päädystä kulku. Navetassa on vielä lypsyvarustusta paikoillaan. Pihapiirissä on lisäksi 2-kerroksinen hirsiaitta, maakellari, sauna ja latoja, kaikki huonossa kunnossa. Kauppaan kuuluu irtaimisto mitä rakennuksissa ja pihapiirissä on. Navetan päätyyn koottu kierrätettäväksi metallinkeräykseen vanhoja maatalouskoneita, pihan laiteilta löytyy myös wanha henkilöauto sekä puimuri. Vesiliittymää ei ole, pihassa porakaivo, jota ei ole käytetty aikoihin eikä kunnosta ole tietoa.

Rakennustarkastajan mukaan tilan rantarakennuspoikeus on käytetty. Talon tilalle saa rakentaa poikkeamisluvalla uuden asuinrakennuksen, ja piharakennuksia lisäksi.

Metsästysoikeus on vuokrattu Parviaisen Riistamiehille, Rappanaojan palsta Raappanan Erälle.

Soita ja sovi tarvittaessa esittely rakennuksiin.

 

Kaava Ei kaavaa
Rantarakentamisoikeus Ei ole
Rasitteet ja rajoitukset On » Lisätietoja

Raappanansuon palstalla puronvarsi luonnontilaisilta osin on mahdollinen metsälain 10§:n suojaama erityisen tärkeä elinympäristö, jonka metsätalouskäyttöä on rajoitettu.

Kiinnitykset ja rasitukset Ei ole
Tieoikeudet On » Lisätietoja

ks kiinteistörekisterikartta.

Osuus yhteisiin On » Lisätietoja

ks kiinteistörekisteriote.

Asbestikartoitus Kohteeseen ei ole tehty asbestikartoitusta