Kappale ainutlaatuista Suomenmaata - kaksi rantarakennuspaikkaa metsätiloilla

Kaksi vierekkäistä Sivakkajärveen rajoittuvaa metsätilaa. Sivakkakallion tila on jylhän kaunis suurine korkeuseroineen, mutta ei silti kokonaan karu. Sen laelta avautuvat huimat näköalat yli Sivakkajärven - kuvittele miltä siellä näyttää ruska-aikaan.

Selänsuun tila rajoittuu hiekkarantaan, joka käyttämättömänä kasvaa kaislikkoa. Tilalle on raivattu iso hiekkakenttä - rakennatko sille vai sopisiko se liikunnalliseksi harrastuspaikaksi? 

Tilojen yhteenlasketusta puustosta yli puolet on varttunutta kasvatusmetsää eli sitä puustoa, joka on järeytymässä tukeiksi, mutta on hyvässä kasvussa vielä pitkään ennen kuin saavuttaa päätehakkuuiän - kohde siis komistuu entisestään. Varttunutta taimikkoa on reilu neljännes. Pääpuulaji on mänty, seuraavaksi eniten on koivua. 

Alueella ei ole rantakaavaa. Kaavin kunnan rakannennustarkastajan 8.7.2020 antaman lausunnon mukaan kummallakin tilalla on yksi omarantainen rakennuspaikka,  jota on haettava poikkeuslupamenettelyllä. 

Kokoa katraasi ja lähde piknikille tai tee ihan oma retki ja nollaa stressi ja kiire ja käy ihailemassa korkealta kalliolta avautuvaa ruskaa. Tänne on helppo tulla, tie on tiloille asti. Rantoihin haarautuvat tiet ovat käytön puutteessa alkaneet vesakoitua, joten jätä sandaalit ja korkkarit kotiin. 

Tee tarjous vaikka heti.

 

Kaava Ei kaavaa
Rantarakentamisoikeus On » Lisätietoja

Rantarakentaminen edellyttää poikkeamislupaa. Kaavin kunnan mukaan kummallekin tilalle on saatavana yksi omarantainen rakennuspaikka.

Rasitteet ja rajoitukset On » Lisätietoja

Tieoikeus naapuritilan hyväksi.

Kiinnitykset ja rasitukset On » Lisätietoja

Sivakkakallion tila: kaksi kirjallista panttikirjaa. Selänsuu tila: yksi kirjallinen panttikirja. Myyjä kuolettaa kiinnitykset jos muuta ei sovita.

Tieoikeudet On » Lisätietoja

Sivakkakallion tilalle tilojen Huhmarisenniemi, kt. 204-413-8-19 ja Kultaranta, kt. 204-413-49-1 kautta, ks. virallinen kartta ja kiinteistörekisteriote. Selänsuun tilalle ei ole kirjattu tieoikeutta.

Osuus yhteisiin On » Lisätietoja

Osuus Sivakkavaaran osakaskunnan yhteiseen vesialueeseen 204-413-876-1.