Vanha hirsirunkoinen maalaistalo ja tontti Kannuksessa, Riuttasentie 280.

Kannuksen Salinojalla vanha maatalo/tonttipaikka, jossa 1800-luvulla rakennettu hirsirunkoinen talo. Kohde sijaitsee osoitteessa: Riuttasentie 280, 69100 Kannus, noin 3 km Kannuksen keskustasta. Tontin pinta-ala on 0,4 ha ja siitä on lohkomistoimituksessa muodostettu oma kiinteistö. Rakennuskantaan kuuluu päärakennus ja kaksi saunarakennusta (pihapiirin sauna/varasto lautarakenteinen ja tontin perällä oleva sauna hirsirunkoinen). Rakennukset ovat purkukuntoisia, mutta päärakennuksen käsinveistetty kookas hirsikehikko on hyödynnettävissä. Kaksikerroksisen rakennuksen ulkomitat ovat noin 14 x 7 metriä. Alakerrassa tupakeittiö, 3 makuuhuonetta ja eteistila. Yläkerrassa avointa varastotilaa ja 2+1 kesäkamaria. Hirsirunko on pääosin ehjää. Kohteelle on voimassa oleva sähköliittymä. Vesiliittymä ei ole voimassa, mutta vesijohto tulee tontin reunalle saakka. Viemäriliittymää tai -järjestelmää ei ole. Päärakennuksessa on tiilikatto.  Yleiskaavamerkinnän mukaan kohde on kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus. Tonttialueeseen kuuluu hieman peltoaluetta, johon voi perustaa kasvimaata. Tontin takaosassa puustoa, josta korjattavissa hieman polttopuuta. Tontti rajoittuu peltoon ja takaosaltaan suojeltuun Salinojanvarren metsäalueeseen.
Tarjous 20.8.2021 mennessä, mutta jätetyt tarjoukset käsitellään tapauskohtaisesti ja kohde voidaan myydä ennen tarjousajan päättymistäkin.

Kaava Yleiskaava » Lisätietoja

Yleiskaava (217-1095L0068) AP-alue Kannuksen keskustan osayleiskaavassa (2018) M-aluetta

Rantarakentamisoikeus Ei ole
Rasitteet ja rajoitukset Ei ole » Lisätietoja

Yleiskaavassa merkintä läheisyydessä toimivasta tarha- ja rehutehdasalueesta. Kannuksen keskustan osayleiskaavassa Museoviraston merkintä (rk 17), jossa rakennus merkitty paikallisesti kulttuurihistoriallisesti merkittäväksi rakennukseksi.

Kiinnitykset ja rasitukset Ei ole
Tieoikeudet On
Osuus yhteisiin Ei ole