Luostolla iso 0,53 ha tontti kauniilla paikalla Kitisenjoen rannalla. Tontti on todella runsas puustoinen. Puusto on rannassa koivikkoa ja ylempänä järeää sekapuumetsää. 

Tontille on kaavassa määrätty yksi rakennuspaikka loma-asunnolle.  Jokaisen rakennuspaikan pinta-alan tulee olla vähintään 2000 m2. Yhdelle rakennuspaikalle saa rakentaa enintään yhden loma-asuntorakennuksen ja saunan sekä varastorakennuksen tai -katoksen, joiden yhteenlaskettu kerrosala saa olla korkeintaan 150 k-m2.Muut tarkemmat tiedot kaava-asiakirjoista ja Sodankylän rakennusvalvonnasta.

Tontti on helposti saavutettavissa, sillä tie menee perille. Tietä pidetään talvisin auki. Tontilta matkaa Luoston keskustastaan 8 km ja Pyhätunturille 30 km. Luostolla pääset nauttimaan kauniista ja rauhallisesta luonnosta Pyhä-Luoston kansallispuiston alueella. Luosto on tunnettu leppoisista rinteistä, ametistikaivoksesta ja monipuolisista aktiviteeteista ympäri vuoden. Vieressä olevat laajat valtion maat tarjoavat hyvät metsästysmahdollisuudet.

Aivan rantaviiva on erillistä kiinteistöä: Yhteinen vesialue 758-425-876-2 21:1-5 yht. vesialueet Kitisenjoessa. Tontilla on osuus tähän yhteiseen alueeseen.

Tontin myyntihinta on 35.000 euroa / tarjous. Tarjoukset käsitellään tarjouskohtaisesti. 

Kaava Yleiskaava » Lisätietoja

Pyhä-Luosto yleiskaava. Tontilla rakennuspaikka loma-asunnolle. Tontin ranta merkitty kaavassa MU eli maa-ja metsätalousvaltaiseksi alueeksi. Katso tarkemmin kaavakartta ja seloste.

Rantarakentamisoikeus On » Lisätietoja

Tontille on kaavassa määrätty yksi rakennuspaikka loma-asunnolle. Jokaisen rakennuspaikan pinta-alan tulee olla vähintään 2000 m2. Yhdelle rakennuspaikalle saa rakentaa enintään yhden loma-asuntorakennuksen ja saunan sekä varastorakennuksen tai -katoksen, joiden yhteenlaskettu kerrosala saa olla korkeintaan 150 k-m2.

Rasitteet ja rajoitukset On » Lisätietoja

Tieoikeus K1314.

Kiinnitykset ja rasitukset Ei ole
Tieoikeudet On » Lisätietoja

Tieoikeus K1314. Lisäksi tontti kuuluu Pirttirannan rantakunnan tien vaikutusalueelle ja omistaja on rantakunnan osakas. Rantakunta perii perumaksua (30 €) ja tiemaksut rakentamattoman lomakiinteistön yksiköiden mukaan noin 30 €. Rantakunta VALMISTELEE TIEN OSITTAISTA KORJAAMISTA, johon osakkaat ovat keräänneet varoja. Vuonna 2019 maksut tämän tontin osalta olivat kokonaisuudessaan noin 90 € (sis perusmaksun ja tiemaksun sekä kunnostusosuuden). Huom. kun tontille rakennetaan, tontin yksiköt muuttuvat ja näin ollen myös maksut.

Osuus yhteisiin On » Lisätietoja

Yhteinen vesialue 758-425-876-2 21:1-5 yht vesialueet Kitisenjoessa