Myynnissä olevalla yhteismetsän kärkiajatus on: "yhteismetsää hoidetaan metsäsuunnitelman mukaan ja näin se tuottaa tuloja osakkaille".  

Pomarkussa olevasta 120 hehtaarin yhteismetsästä on 171,5/1000 myynnissä. Liitteesä on koko tilan arvio ja kartta yhteismetsästä.  

Tarjoukset välittäjälle 

Yhteismetsää on hoidettu metsäsuunnitelman mukaan ja uusi suunnitelma on tehty 2017. Hakkuut, istutukset, ojitukset ym. hoitotoimenpiteet on tehty suunnitelman mukaan ja edelleenkin niin toimitaan. Metsähakkuista on tullut tuloja lähes vuosittain ja niillä tuloilla on pystytty kaikki kulut kattamaan ja myös ylijäämää on jaettu melkein joka vuosi. Kaikki päätökset on tehty sulassa sovussa, asioista sopien. Joitakin talkoita on pidetty mm. metsän lannoitusta ja taimien istutusta. Osa osakkaista on osallistunut tiiviimmin metsäasioiden hoitamiseen ja osa ei niinkään.

Hyvä tässä omistusmuodossa on, että jos ei ole osaamista tai mahdollisuutta osallistua, voi silti olla ihan ”täysivaltainen” metsänomistaja, kun yksi osakkaista on se, joka hoitaa juoksevat asiat, kilpailutuksen ym. Hän sitten tekemiensä tuntien perusteella saa korvauksen, joka on maksettu yhteismetsän varoista. Polttopuiden teko on osakkailla mahdollista omaan käyttöön, joka on tietysti monelle mieluinen asia. Metsässä on hyvät metsäautotiet, joten siellä voi käydä ajelemassa ja katsomassa ihan paikan päällä. 

Tarjouksen voi tehdä myös osissa, niin että useampi ostaa. Pienin määrä osuuksia on 50, josta voi tarjouksen tehdä.

Kaava Ei kaavaa
Rantarakentamisoikeus Ei ole
Rasitteet ja rajoitukset Ei ole
Kiinnitykset ja rasitukset Ei ole
Tieoikeudet On
Osuus yhteisiin Ei ole