Yhteismetsäosuudet

Yhteismetsäosuudet

Yhteismetsä on metsänomistuksen muoto, jossa osakastilat yhteisesti hallitsevat yleensä isompaa metsäomaisuutta ja sitä hoidetaan suunnitelmallisesti ja tehokkaasti. Suuremmat hoito- ja hakkuualat tekevät metsätaloudesta kannattavampaa. Lisäksi yhteismetsillä on muuhun yksityiseen metsänomistukseen verrattuna verotusetu alhaisemman veroprosentin muodossa.

Yhteismetsäosuudet ovat myyntiin tullessaan yleensä haluttua tavaraa. Muut yhteismetsän omistajat ovat usein halukkaita ostamaan myyntiin tulevat osuudet. Tämä lienee parhaita osoituksia yhteismetsän toimivuudesta ja kannattavuudesta.

Yhteismetsäosuuden arvo pitää määritellä huolella jotta myydessä saa oikean hinnan omistuksestaan. Pelkkä metsän arvo ei aina kerro koko totuutta. Yhteismetsän taseessa saattaa olla myös tontteja, soravaroja, turvevaroja ym. joista tulee tuottoa. Samoin taseessa voi olla jakamatonta varallisuutta. Toki myös velkaa saattaa olla ja sekin on huomioitava. Siksi ammattiapu on tarpeen niin arvon määrityksessä kuin myydessäkin.

Omistajalleen yhteismetsän osuudet ovat vaivaton tapa omistaa metsää. Tuotto maksetaan vuosittain ja on yleensä varsin tasainen. Veron on yhteismetsä jo maksanut eli tuotto on saajalleen verovapaata.

Nyt myynnissä olevat yhteismetsäosuudet, koko Suomi

Löydät myynnissä olevat yhteismetsäosuudet kunnittain sivun vasemman reunan valikon kautta.

MyyntikohdeSijaintiAlaTarjoa viimeistäänHinta (€)
Kuusamossa Hyöteikön yhteismetsä osuuksiaKuusamo, Maanselkä44 000
Suonperä 305-416-47-95Kuusamo, Rukajärvin.7 ha27.01.2017 23:5938 000
16 osuutta Vuojoen YhteismetsäänNakkila38 000
Yhteismetsäosuudet, Toholammin YhteismetsäToholampi255 kpl06.02.2017 23:59153 000